Modificări în Legea Educației din Rusia. Anunţul făcut de Serghei Kravtsov

Modificări în Legea Educației din Rusia. Săptămâna trecută, prim-ministrul Mihail Mishustin a semnat o rezoluție de modificare a programului de stat „Dezvoltarea educației”. Prin această lege se va oferi tuturor școlilor din țară simboluri de stat.

19 apr. 2022, 20:03
Modificări în Legea Educației din Rusia. Anunţul făcut de Serghei Kravtsov
Modificări în Legea Educației din Rusia

Modificări în Legea Educației din Rusia. Imnul Rusiei va fi cântat în școli de la 1 septembrie, iar drapelul țării va fi ridicat la începutul fiecărei săptămâni. În plus, în toate instituțiile de învățământ vor fi introduse simboluri ale statului, anunță RIA Novosti, informând despre modificarea Legii Educației din această țară.

Citeşte şi: Rusia, ameninţare voalată privind armele nucleare: Nu „în acest stadiu” al conflictului

Modificări în Legea Educației din Rusia

De la 1 septembrie a următorului an școlar, fiecare instituție de învățământ va interpreta imnul la începutul săptămânii școlare și va ridica steagul național”, a spus Serghei Kravtsov, care a remarcat apoi că arborarea drapelului a devenit deja o practică consacrată în multe școli. Potrivit lui, ”acest lucru contribuie la formarea unui sentiment de patriotism în rândul tinerei generații”.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, unul dintre liderii Revoluţiei portocalii din 2004, l-a calificat pe preşedintele Vladimir Putin drept „fascist”, care „încalcă multe linii roşii” în Ucraina, ceea ce pune Europa – pe care o sfidează – „în pericol”, relatează marţi EFE.

Strategia lui Putin este de a ataca oraşul cel mai vestic (al Ucrainei). Odată cu războiul, multe ambasade s-au instalat acolo, iar el intenţionează să lovească şi străinii. Sunt rachete îndreptate împotriva lumii întregi, acesta este mesajul puternic pe care îl transmite”, a declarat fostul premier, referindu-se la ultimele bombardamente asupra Liovului (Lvov) într-un interviu publicat marţi de către ziarul italian La Repubblica.

Iulia Timoşenko (61 de ani), care a fost şefă a guvernului în două mandate între 2005 şi 2010 sub preşedinţia lui Viktor Iuşcenko, îl susţine ferm pe actualul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe fondul invaziei ruse.