Modificări RCA. Asigurătorii, obligaţi să ofere maşini de schimb, iar service-urile să aibă un maxim de cost la ora de manoperă

Publicat: Joi, 07 Noiembrie 2019 06:21 // Actualizat: Joi, 07 Noiembrie 2019 06:21 // Sursa: romaniatv.net

Modificări RCA. Asigurătorii vor fi obligaţi să ofere maşini de schimb pe parcursul reparaţiilor maşinilor implicate în accidente, în cel mult o zi de la depunerea cererii. 

Foto: auto-bild.ro

Prevedere se regăsește într-o propunere legislativă depusă la Senat, scrie dcnews.ro. Conform textului, șoferii vor primi mai repede o mașină ce o va înlocui pe cea avariată, adică în cel mult o zi lucrătoare de la data depunerii solicitării.

Citeşte şi Sute de maşini care circulă pe străzile României, chemate în service. Există risc de incendiu la motor

În plus, mașina de schimb trebuie să fie din clasa din care face parte autoturismul avariat sau, și mai bine, dintr-o clasă superioară acesteia. În prezent, legislația privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto stabilește că asigurătorul RCA trebuie să acorde despăgubiri în bani, printre altele, și pentru înlocuirea temporară a mașinii avariate.

Ora de manoperă, plafonată

Totodată, documentul prevede limitarea valorii orei de manopera pe care o pot folosi service-urile atunci când cheltuielile de reparație sunt acoperite de un asigurător RCA. Mai exact, cuantumul unei ore de manoperă nu va putea depăși un preț de referință, ce va fi stabilit anual de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul Național de Statistică.

Inițiatorii sunt de părere că această limitare a valorii orei de manoperă este necesară, deoarece, atunci când vine vorba despre reparațiile făcute pe RCA, service-urile obișnuiesc să folosească valori mari ale orei de manoperă, ceea ce duce, de fapt, la o majorare a prețului polițelor RCA.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
06 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H