MODIFICĂRI TARIFARE la RATB. Ce schimbări propune Regia. De ce nu există PANOURI ORARE în staţii

Publicat: Marţi, 09 Aprilie 2013 10:34 // Actualizat: Marţi, 09 Aprilie 2013 19:11 // Sursa: RTV.net

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) doreşte schimbarea sistemului tarifar al mijloacelor de transport în comun prin introducerea unor titluri de călătorie noi. De asemenea, RATB propune şi modificări ale abonamentelor pe mijloacele de transport de suprafaţă. Directorul general RATB, Adrian Câmpurean, a precizat pentru RTV.NET că nu este vorba de o scumpire a biletelor. Pe de altă parte, Câmpurean a explicat şi de ce, în staţiile RATB, nu există panouri cu orarul autobuzelor, tramvaielor şi troleibuzelor.

"Nu este vorba despre o scumpire a biletelor. Previziunea bugetară pe care am făcut-o pentru anul 2013 nu este bazată pe o modificare de plan tarifar. Bugetul nostru este prevăzut pe situaţia actuală. Am sugerat doar CGMB că o modificare de plan tarifar ar creşte veniturile. Asta nu înseamnă că intenţionăm să majorăm preţul călătoriei, ci intenţionăm să oferim nişte servicii mai europene. Noi realizăm care sunt condiţiile în care trăim, lumea o duce greu şi atunci dorinţa noastră este să creştem numărul de călători, nu să-i descurajăm să urce în mijloacele noastre de transport", a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Adrian Câmpurean.

Astfel, în locul călătoriei unice de 1,3 lei se va introduce o cartelă valabilă o oră pe orice mijloc de transport în comun de suprafaţă. Aceasta cartelă ar urma să coste 2,5 lei.

"Am putea înlocui tichetul de o călătorie care costă 1,3 lei cu un tichet valabil timp de o oră cu care poţi să călătoreşti cu orice tip de mijloc de transport în comun de suprafaţă. Asta ar însemna o scădere pe călătorie şi ar fi mai atractiv pentru călători şi ar reduce în felul acesta călătoria clandestină. O cartelă de genul acesta ar putea să fie 2,5 lei", a explicat directorul RATB.

Şi abonamentele lunare ar putea fi modificate. RATB doreşte introducerea abonamentelor pe trei luni pentru studenţi şi elevi, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să meargă lunar la centrul de emitere a titlurilor de călătorie.

"Şi în cazul abonamentelor se vor modifica genul de servicii. Ne gândim la abonamente pentru studenţi şi elevi pe trei luni. Ne-am gândit la mai multe soluţii care să facă viaţa mai uşoară bucureştenilor", a spus Câmpurean.

Nici pensionarii nu sunt ocoliţi de schimbări. În curând ei ar putea fi nevoiţi să-şi achiziţioneze carduri personalizate de călătorie.

"Avem în vedere şi acordarea de carduri pensionarilor valabile mai multe luni, cu fotografie personalizată. Asta ne-ar permite să ştim exact câţi pensionari călătoresc cu mijloacele de transport în comun pentru că ei ar fi obligaţi să valideze cardul. În felul acesta subvenţia pe care o plăteşte Primăria pentru ei ar fi corectă, nu din burtă", a declarat şeful RATB.

Directorul RATB a făcut precizări legate şi de un minus pe care îl are sistemul de transport în comun de suprafaţă, şi anume despre lipsa panourilor orare din staţiile de autobuz sau tramvai. 

"Nu putem trece intervalele de succedare a autobuzelor din cauza traficului actual din Bucureşti care nu ne permite să garantăm acest interval. Ceea ce urmează să facem este să scriem ora primului şi ultimului autobuz", a spus Câmpurean pentru ROMÂNIATV.NET.

O soluţie deja existentă în marile capitale ale Europei este aceea a montării panourilor orare cu leduri care este din păcate condiţionată de un sistem de monitorizare a traficului inexitent, însă, în Capitală.

"Până nu vom avea o monitorizare a traficului nu putem introduce aceste panouri cu intervalele orare. Este un proiect mai amplu şi destul de costisitor. Se lucrează la realizarea acestui sistem de monitorizare, Primăria este preocupată de el", a explicat Adrian Câmpurean pentru ROMÂNIATV.NET.

loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 apr 08:21
...bucureştenii să nu ezite să sune la 112 în momentul în care îşi dau seama că au fost jefuiţi. Citeşte şi MODIFICĂRI TARIFARE la RATB. Ce schimbări propune Regia. De ce nu există PANOURI ORARE în staţii Source Article from ...
15 apr 17:06
...care directorii şi membrii Consiliilor de administraţie au fost numiţi de vechii consilieri generali. Citeşte şi MODIFICĂRI TARIFARE la RATB. Ce schimbări propune Regia. De ce nu există PANOURI ORARE în staţii Guvernul va sesiza...
10 apr 10:08
...target="_blank" rel="nofollow">RTV.NET. Citeşte şi MODIFICĂRI TARIFARE la RATB. Ce schimbări propune Regia. De ce nu există PANOURI ORARE în staţii În plus, străinii...
09 apr 15:41
Răspunde | Votează email 1 email
bucuresti
Este o mizerie de nedescris in mijloacele de transport in comun. Igienizarea cred ca se face o data pe an !
09 apr 14:49
Răspunde | Votează email 1 email
OM LIBER
Puneti orar ca in toate celelalte tari din EUROPA ,la minut,nu prima si ultima masina si puneti GPS pe masini asa veti stii exact unde stau soferii si veti putea da sanctiuni
09 apr 14:41
Răspunde | Votează email 3 email
Bogdan
Astuai nu ii e rusine? Chiar am ajuns sa fim mintiti in fata? Dar cum putem sa ne intalnim fata in fata cu un asemena individ, sa ii explicam ca inlocuirea, INLOCUIREA, unei calatorii de 1,3 cu o cartela "de o ora" in valoare de 2,5 lei inseamna SCUMPIRE! Nu a adaugat aceasta cartela ci a inlocuit-o. In occidentul de care vorbeste individul exista si o calatorie. In occidentul de care vb individul mijloacele de transportvin la timp. Cum poate sa propuna calatoria pe durata de timp cand el zice ca nu poate sa garanteze acel interval.
09 apr 14:41
Răspunde | Votează email 2 email
zeze
mars la kkt...buc este singurul oras aglomerat din lume?daca la altii se poate la romani nu.
09 apr 17:52
Votează email 3 email
floyd
nu e vorba de aglomeratie neaparat :) la noi problema e haosul generat de faptul ca soferii nu respecta nimic si merg sau parcheaza asa cum au chef pentru ca nu ii sanctioneaza nimeni, atunci cand primaria va rezolva aceasta problema putem discuta de transport public civilizat si un orar al autobuzelor altfel e multa vrajeala ca de obicei ;)
09 apr 14:03
...rel="nofollow">


Regia Autonomă de Transport Bucureşti intenţionează să facă modificări tarifare pentru călătorii Regiei şi în locul călătoriei unice de 1,3 lei să...
09 apr 13:22
...
Directorul general RATB, Adrian Câmpurean, a precizat pentru RTV.NET că nu este vorba de o scumpire a biletelor. Pe de altă parte, Câmpurean a explicat şi de ce, în staţiile RATB, nu există panouri...
09 apr 13:10
Răspunde | Votează email 0 email
Dorina
Au gasit o noua metoda de a mai cheltui bani inutil.nu va aduce nici o imbunatatire pt calatori deoarece la noi nu avem trafic fluent care sa justifice un orar,nu avem un orar al tramvaielor si auto,nu avem aparatele care sa faca aceasta timbrare.abia au schimbat de catva timp aparatele de taxat ,vor sa investeasca din nou in niste aparate pe care o sa le abandoneze pt ineficienta.ceea ce este sigur ,vom plati si aici mai mult cand traim din ce in ce mai greu
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H