Modul inedit în care NASA vrea să CAPTUREZE un asteroid şi să îl plaseze pe orbita Pământului VIDEO

Cu toată că ideea capturării unui asteroid pare imposibilă, preşedintele Obama a cerut cercetătorilor de la NASA să vină cu o idee care ar putea funcţiona. Având un răspuns, ei au creat şi o animaţie care prezintă modul în care se poate prinde un asteroid, asemeni unui peşte într-o plasă de pescuit.

14 apr. 2013, 10:53

Preşedintele Americii, Barack Obama, le-a cerut cercetătorilor de la NASA să vină cu o metodă prin care este posibilă prinderea unui asteroid şi lansarea lui pe orbita Lunii sau chiar a planetei. Din primele cercetări, proiectul va costa 1.7 milioane de lire, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi NASA, misiune îndrăzneaţă: Vrea să prindă un asteroid şi să îl ducă pe Lună FOTO

Agenţia spaţială americană a demonstrat că acest lucru este posibil şi a prezentat o animaţie. Programul respectiv face parte dintr-un proiect mai amplu, acela de a trimite oameni pe Marte. Ideea din spatele proiectului este simplă, cercetătorii vor să construiască un aspirator uriaş care să prindă un asteroid, acesta fiin tras spre o plasă gigantică, asemeni unei pungi de gunoi, care să se strângă după ce imensa bucată de piatră a fost prinsă. Ulterior, el poate fi transportat în atmosfera pământului.

Citeşte şi Un nou asteroid imens a trecut pe lângă Pământ VIDEO

Preşedintele american doreşte să găsească un asteroid de mici dimensiuni care să fi plasat pe orbită şi folosit de astronauţi pentru a se pregăti pentru o eventuală misiune pe Marte. Proiectul, potrivit căruia oamenii ar putea vizita un asteroid până în 2021, este inclus în planul de 11.5 miliarde de dolari. bani din bugetul de stat pentru anul 2014.

Citește și AVERTISMENT ŞOCANT al NASA: „Ne rămâne doar să ne rugăm!”