Modul nou la Şcoala de vară de la Muzeul Antipa din Capitală: „Incursiune în lumea fluturilor”

Copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani sunt invitați, în perioada 24 - 28 august, la o incursiune în lumea fluturilor, în cadrul unui nou modul al Școlii de vară organizate de Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

17 aug. 2015, 14:53
Modul nou la Şcoala de vară de la Muzeul Antipa din Capitală: „Incursiune în lumea fluturilor”

Pe parcursul modulului organizat de Școlii de vară de la „Antipa”, doctorul Mihai Stănescu le va prezenta participanților unul dintre cele mai importante și fascinante grupuri de insecte, și anume grupul fluturilor (denumirea lor științifică fiind Lepidoptera), potrivit unui comunicat emis de Muzeul Antipa.

Cursanţii vor afla detalii despre etapele vieții unui fluture și transformările care au loc pe parcursul acesteia, în organismul său, precum și ce secrete ascund strategiile de apărare și ritualurile de curtare din lumea spectaculoasă și plină de culoare a acestor insecte„, potrivit documentului.

Totodată, cursanții acestui modul vor avea ocazia să pătrundă în depozitele muzeului, care adăpostesc cea mai mare colecție de lepidoptere din România și, de asemenea, să viziteze expoziția temporară „Culorile prind aripi”, unde vor putea observa pe viu unele specii tropicale de fluturi de zi.

Înscrierile se pot face pe adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/ modul.