Modul uimitor în care poți folosi drojdia în casa ta! Plantele tale vor înflori mai frumos ca niciodată

Dacă îți dorești ca plantele tale să fie mai hrănite și să înflorească mai frumos, există un truc care te poate ajuta să obții acest lucru. Nu este deloc complicat sau costisitor. Tot ce trebuie să ai este puțină drojdie și o linguriță de zahăr. Iată ce trebuie să faci.

21 mart. 2023, 15:03
Modul uimitor în care poți folosi drojdia în casa ta! Plantele tale vor înflori mai frumos ca niciodată

Pentru unii dintre noi plantele de apartament sunt modul perfect prin care ne putem decora apartamentul, asigurându-ne, în același timp, că avem parte de un aer mai curat și de mai mult oxigen în casa noastră. Pe lângă frumusețea lor, plantele din apartament sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră. În această perioadă, acestea se aproprie de momentul în care înfloresc, ceea ce înseamnă că ar fi bine să le ajutăm cu o serie de soluții hrănitoare. Există câteva trucuri prin care ne putem asigura de faptul că acestea sunt sănătoase și gata să înflorească, în special atunci când nu am apucat să schimbăm pământul din ghivece.

Citește și: Plantele care îți cresc oxigenul din casă. Ce trebuie să ai neapărat în locuinţa ta

Un astfel de truc folosește drojdie și este cât se poate de simplu de realizat. Este nevoie să dizolvi 5 grame de drojdie proaspătă într-o cănuță cu apă caldă și să adaugi jumătate de linguriță de zahăr. Ingredientele se amestecă bine, iar rezultatul se toarnă într-un bidon de 5 litri de apă fiartă. Va trebui să folosești această soluție de două ori pe lună pentru a uda florile. Este foarte important să știi că aceasta nu trebuie turnată direct pe pământul florilor, ci trebuie pusă în farfuria ghiveciului.

Atunci când zahărul și drojdia fermentează, este eliberată o substanță care este extrem de folositoare și hrănitoare pentru plante. Aceasta conține tiamina, auxine și alți acizi benefici, dar și vitamine din grupul B. Pe de altă parte, procesul slab de fermentație pe care îl are această soluție este benefic pentru microorganismele din sol care hrănesc la rândul lor plantele. Pe de altă parte, drojdia activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, ceea ce este benefic pentru rădăcinile plantelor tale.

De ce sunt importante plantele tale

Acest truc poate fi folosit și atunci când plantele nu sunt în ghiveci, ci direct în sol. Totuși trebuie să știi că în acest caz este necesar ca această soluție să fie mai concentrată. Așadar pentru prepararea ei va fi nevoie de mai multă drojdie, respectiv 50 de grame. Soluția se va turna în apropierea tulpinii.

Pentru noi este extrem de benefic să avem plante în casă. În primul rând, acestea aduc culoare și ne înfrumusețează spațiul. În al doilea rând, ele ne pot aduce extrem de multă satisfacție atunci când le îngrijim si vedem rezultatele muncii noastre. Nu în ultimul rând, în prezența luminii acestea își desfășoară procesul de fotosintează, ceea ce pentru noi înseamnă că acestea consumă dioxidul de carbon și generează oxigen. Iar organismul nostru are nevoie de oxigen.

Citește și: Ceaiuri pentru glanda tiroida. Care sunt plantele care imbunatatesc functionarea acestei glande. Cate cani trebuie baute pe zi!