Modurile prin care hackerii îți pot fura contul de Instagram. Cum îl poți recupera

Hackerii apelează la noi metode prin care fură conturile de Instagram. Cu toate acestea, utilizatorii le pot recupera foarte repede. Iată ce ar trebui să știe toți cei care folosesc această platformă de socializare!

28 ian. 2024, 16:41
Modurile prin care hackerii îți pot fura contul de Instagram. Cum îl poți recupera

Hackerii apelează la noi metode prin care fură conturile de Instagram. Cu toate acestea, utilizatorii le pot recupera foarte repede. Iată ce ar trebui să știe toți cei care folosesc această platformă de socializare!

Citește și TikTok a lansat o nouă funcție. Utilizatorii vor putea edita și posta mai ușor videoclipuri

Se pare că hackerii au elaborat tehnici noi pentru a sustrage conturile utilizatorilor, concentrându-se în special asupra celor de pe platformele Instagram și Facebook, esențiale pentru strategiile de marketing și interconectare.

În majoritatea cazurilor, atacatorii exploatează vulnerabilitățile victimelor și solicită sume de bani în schimbul conturilor pe care le-au compromis.

Numeroase persoane raportează că au avut conturile de Facebook sau Instagram compromise, cu hackeri care obțin acces la datele personale.

Matthew Krull, expert în media socială la agenția de comunicare Novita, afirmă că utilizatorii obișnuiți se confruntă frecvent cu astfel de situații.

În majoritatea cazurilor, hackerii modifică imediat datele personale pentru a înlătura utilizatorul de la propriul cont.

Keepsecurity.com, site-ul de care ai nevoie

Este esențial ca utilizatorii să fie conștienți că atunci când adresele de email sau parolele sunt schimbate, ei vor primi o notificare prin email de la adresa [email protected].

Prin urmare, dacă primești un astfel de mesaj și nu ai efectuat nicio modificare corespunzătoare, acesta ar putea fi un indiciu că un hacker ar putea avea acces la contul tău.

Instagram te va notifica și în cazul unor „încercări suspecte de conectare”, indicând că cineva încearcă să acceseze contul tău în mod neautorizat.

Un alt element crucial este evoluția noutăților din fluxul tău.

Cu alte cuvinte, dacă observi fotografii noi, reels-uri sau insta-story-uri despre care nu ai nicio cunoștință, este posibil ca contul tău de Instagram să fi fost compromis.

În anumite situații, urmăritorii tăi ar putea primi mesaje directe de pe profilul tău, chiar dacă tu nu le-ai expediat.

O veste îmbucurătoare este că, în cazul în care contul tău de Instagram a fost compromis sau furat, există posibilitatea de a-l recupera.

Este esențial să acționezi prompt pentru a înlătura hacker-ul înainte ca acesta să modifice datele tale, să șteargă fotografii sau să posteze pe profilul tău, conform informațiilor de pe keepsecurity.com.

În plus, dacă hacker-ul a blocat accesul la contul tău sau l-a șters, există posibilitatea ca echipa de suport Instagram să nu poată să-l recupereze.

Citește și Tik Tok ar putea fi interzis în UE! Veste-șoc pentru milioane de utilizatori

O altă situație se referă la circumstanța în care hacker-ul a avut suficient timp să salveze și să modifice detaliile contului tău, cum ar fi parola, adresa de email și numărul de telefon, potrivit ProTv.ro.

În astfel de cazuri, procesul de recuperare devine mai dificil. Recomandarea este să contactezi asistența Instagram pentru a încerca recuperarea contului tău.