Mogherini îl felicită pe Aurescu. Ambii au reliefat necesitatea unei atenţii sporite către Vecinătatea Estului

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, l-a felicitat pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru numirea în funcţie, transmite Agerpres.

26 nov. 2014, 11:33
Mogherini îl felicită pe Aurescu. Ambii au reliefat necesitatea unei atenţii sporite către Vecinătatea Estului

Potrivit MAE, ministrul Aurescu a asigurat-o pe Federica Mogherini de sprijinul României în abordarea dosarelor complexe aflate pe agenda internaţională, precum şi de susţinerea priorităţilor anunţate deja de Înaltul Reprezentant. Totodată, a subliniat că va lucra îndeaproape cu şeful Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) pentru a asigura un răspuns puternic şi coerent al UE faţă de provocările actuale ale agendei externe.

”Şeful diplomaţiei române a exprimat sprijinul faţă de angajamentul asumat de către Înaltul Reprezentant de a contribui la definirea SEAE ca pivot al acţiunii externe a UE, precum şi la promovarea unei implicări crescute a statelor membre în gestionarea acţiunii externe a UE. În context, cei doi înalţi oficiali au reliefat necesitatea acordării unei atenţii sporite Vecinătăţii Estice în creionarea politicii externe a UE. Astfel, au subliniat importanţa pe care UE trebuie să o acorde partenerilor săi estici, ca Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, în contextul actual”, afirmă sursa citată.

De asemenea, cei doi au discutat despre vizita pe care ministrul român de Externe o va efectua la Chişinău pe 1 decembrie. Aurescu a subliniat că este prima vizită pe care o va efectua în noua sa calitate, pentru a evidenţia încă o dată importanţa continuării parcursului european al Republicii Moldova şi a aprofundării reformelor democratice, în consens cu aşteptările cetăţenilor.