Moldova se pregăteşte de război: 400 de recruţi au depus jurământul

Circa 400 de ostaşi, încorporaţi în Armata Naţională în anul curent, au depus astăzi jurămîntul militar, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în brigăzile "Dacia” din oraşul Cahul şi "Moldova” din municipiul Bălţi.

19 iun. 2015, 10:57
Moldova se pregăteşte de război: 400 de recruţi au depus jurământul

Moldova se pregăteşte de război. Ala Diaconu, ofiţer de presă în cadrul Ministerului Apărării, a declarat pentru agenţie că cei circa 400 de tineri au trecut un curs de instruire militară iniţială de patru săptămîni. „După eveniment, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale pentru executarea serviciului militar în termen”, a mai spus Diaconu.

Armata Română îşi numără soldaţii. Ce amendă primeşti dacă nu mergi la Centrul Militar

La ceremoniile de depunere a jurământului militar au participat reprezentanţi ai conducerii Armatei Naţionale, ai administraţiei publice locale, veterani ai Forţelor Armate, precum şi părinţi, rude, prieteni ai soldaţilor.

După defilarea ostaşilor în faţa oficialităţilor prezente, s-au desfăşurat exerciţii demonstrative de mînuire a armei, iar oaspeţii au fost familiarizaţi cu condiţiile de trai ale militarilor şi cu tehnica din dotarea brigăzilor.

Serviciul militar în termen în Republica Moldova este de 12 luni, iar încorporarea tinerilor se desfăşoară în patru etape, scrie moldpres.md.


loading...
Partenerii noștri