Moldovan: Primul care trebuia să reacţioneze la discursul liderului Jobbik este Traian Băsescu

Presedintele PSD Bistrita-Nasaud Radu Moldovan consideră că primul care ar fi trebuit să reacţioneze în faţa discursului extremist al liderului Jobbik, Vona Gabor, este preşedintele Traian Băsescu.

11 aug. 2013, 13:36
Moldovan: Primul care trebuia să reacţioneze la discursul liderului Jobbik este Traian Băsescu

Social-democratul Radu Moldovan condamnă declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik, Vona Gabor, şi critică pasivitatea preşedintelui Traian Băsescu în faţa unui asemenea discurs.

„Condamn cu tărie declaraţiile extremiste ale liderul Jobbik, declarații ce nu au nicio legătură cu Europa consensului, a incluziunii, a toleranței și a unității în diversitate în care trăim. Minoritatea maghiară din România are toate drepturile pe care un stat democratic, civilizat și membru al UE le oferă. Mai mult, țara noastră poate fi considerată un exemplu la nivel european pentru modul în care a rezolvat problema minorităților naționale”, se arată într-un comunicat remis ROMÂNIATV.NET.

„Mesajele extremiștilor maghiari trebuie respinse cu fermitate. În același timp, primul care, conform atribuțiilor constituționale, trebuia să reacţioneze în faţa unor astfel de declarații este preşedintele Traian Băsescu. Iată că acesta tace, aşa cum a făcut de fiecare dată când Viktor Orban şi aliaţii săi au avut astfel de ieşiri extremiste„, adaugă Radu Moldovan.