Moment emoționant! Cățelușa Cassie și-a revăzut stăpânii, la opt ani după ce a fost furată din grădina familiei – VIDEO

Moment emoționant pentru o familie din Marea Britanie! După ce au rămas fără câine în urmă cu opt ani, acum s-au reîntâlnit.

12 ian. 2022, 14:37
Moment emoționant! Cățelușa Cassie și-a revăzut stăpânii, la opt ani după ce a fost furată din grădina familiei – VIDEO

Cassie era doar o cățelușă atunci când a fost furată din grădina familiei din Sussex. S-a întâmplat în 2013, iar de atunci familia a crezut că nu o va mai revedea niciodată.

Au rămas uimiți cu toții, opt ani mai târziu, când Cassie s-a întors. Și nu a venit singură, ci alături de cei trei cățeluși ai ei.

Revederea a fost de-a dreptul emoționantă și a fost surprinsă chiar de polițiști, într-un videoclip. Familia lui Cassie a izbucnit în lacrimi în timp ce o privea cum coboară din spatele dubei oamenilor legii.

Stăpânii au fost avertizați că e posibil ca Cassie să fie diferită față de cățelușa cu care erau ei obișnuiți, fiind atât de mult timp departe de casă. Totuși, patrupedul s-a acomodat foarte repede în vechea și, totodată, noua ei familie.

Cassie a fost găsită în timpul vizitelor polițiștilor la mai multe ferme de animale. A fost recuperată în siguranță, împreună cu trei cățeluși despre care se crede că sunt ai ei și care acum au și ei o casă.

„Suntem atât de recunoscători că o avem pe Cassie înapoi acasă, după opt ani de când am fost despărțiți de ea. Cassie s-a instalat foarte bine și se bucură de plimbările ei zilnice. În ceea ce privește cei trei cățeluși, toți au plecat în case bune și își iubesc noua viață de familie”, au spus stăpânii cățelușei, potrivit Metro.

Revenirea lui Cassie acasă s-a întâmplat în apropierea sărbătorilor de iarnă. „Este un cadou de Crăciun de neprețuit pentru noi, ca familie, și dorim ca acesta să aducă speranță altora cărora le-a fost pierdut sau furat câinele. În cele din urmă, am dori să mulțumim poliției și tuturor celor implicați în a ne ajuta să o avem pe Cassie înapoi”, au mai spus stăpânii.

Oliver Fisher, inspectorul echipei de crimă rurală al poliției din Sussex, a declarat: „Așa cum s-a întâmplat în acest caz, au fost informații utile din partea publicului care ne-au ajutat și le suntem recunoscători ca întotdeauna. Câinii pot dispărea uneori, dar este extrem de rar ca câinii să fie furați. Aș dori să-i asigur pe proprietarii de câini din județ că, cu simple măsuri de precauție, nu trebuie să se teamă de acest pericol”.

Fisher i-a îndemnat pe proprietari să-și microcipeze câinii și să păstreze fotografii cât mai recente cu ei pentru a fi pregătiți în momentul în care dispar.

Un purtător de cuvânt al RSPCA a adăugat: „Am asistat ofițerii de poliție când au executat mandate în urma informațiilor legate de un câine furat și am fost încântați să o recuperăm pe Cassie – și trei căței – și să o returnăm proprietarilor ei, care erau absolut încântați să o aibă acasă după atâția ani”.

„Cererea de animale de companie a crescut în ultimii ani, în special în timpul blocării și, ca atare, se pare că furtul de animale de companie a devenit un fenomen răspândit”, a mai spus el.