Moment ULUITOR în direct la TV. Două legende ale sportului s-au împăcat după 18 ani VIDEO

Magic Johnson şi Isiah Thomas, doi dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, au fost contactaţi pentru a purta un dialog în faţa camerelor de filmat după 18 ani de "război rece".

21 dec. 2017, 11:00
Moment ULUITOR în direct la TV. Două legende ale sportului s-au împăcat după 18 ani VIDEO

Magic Johnson şi Isiah Thomas nu-şi mai vorbeau din 1989, deşi erau până atunci cei mai buni prieteni.

„Este o zi fantastică. Soţia, tatăl şi mama mea, toţi mi-au spus că ar trebui să accept să fac acest lucru, iar eu nu am stat pe gânduri. E suficient să stau acum în faţa ta şi deja parcă retrăiesc momentele plăcute din trecut, de excelenţă, muncă asiduă şi nu numai. Cine stătea la 18-19 ani şi visa cu ochii deschişi despre lucrurile pe care o să le facă? Eşti fratele meu şi vreau să-mi cer scuze dacă te-am rănit. M-a durut şi pe mine”, a fost mesajul lui Magic Johnson, care apoi l-a îmbrăţişat pe Isiah Thomas.

Înaintea primului meci al finalei din 1988, Johnson şi Thomas au oferit o imagine memorabilă, care va rămâne pentru totdeauna în istoria NBA. Lakers câştigau atunci trofeul la capătul a şapte meciuri. Un an mai târziu, cei doi se întâlneau din nou, dar nu mai erau prieteni. Pistons îşi luau revanşa într-o finală scurtă, terminată în doar patru meciuri.

În 1992, Magic Johnson făcea lobby pentru a nu-l primi pe Isiah Thomas la echipa naţională, în celebrul Dream Team, crezând că jucătorul lui Detroit ar fi răspândit zvonuri false despre orientarea sa sexuală imediat după ce fusese diagnosticat cu virusul HIV.