Momente cumplite în lumea teatrului! Actorul Ioan-Cristi Vlad a murit înecat cu doar o zi înainte să împlinească 25 de ani

Doliu în lumea teatrului din Republica Moldova! Actorul Ioan-Cristi Vlad a murit înecat în apele Nistrului.

27 iul. 2022, 10:27

Tânărul urma să împlinească astăzi 25 de ani. Colegii de breaslă au făcut anunțul tragic pe internet, unde au scris mesaje sfâșietoare.

„Trăim în teatru o durere teribilă! Ne-a părăsit colegul nostru îndrăgit, copilul minunat cu suflet mare, tânărul actor Ioan-Cristi Vlad!”, a scris pe pagina sa de Facebook directorul Teatrului Eugene Ionesco. „Sărbătoarea va avea loc în ceruri, alături de Dumnezeu! Dumnezeu l-a dorit alături chiar de ziua lui, pentru că l-a îndrăgit”, a adăugat regizorul teatrului.

Tânărul actor a debutat acum un an pe scena Teatrului Național „Eugene Ionesco”, după absolvirea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP). Deși a crescut într-o familie de actori ai Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, tânărul a ales să facă Informatică după liceu, dar în scurt timp a înțeles că vrea să revină la teatru, unde și-a luat licența, absolvind actorie.

Un mesaj de condoleanțe a fost publicat și pe pagina Teatrului Național „Eugene Ionesco”:

„S-a întâmplat o tragedie în Familia noastră. A plecat la cer tânărul actor Ioan-Cristi Vlad. Suntem profund îndurerați de acest eveniment tragic. Teatrul Național Eugene Ionesco aduce sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut și îndrăgit pe Cristi”.

„Poate cel mai liber om pe care l-am cunoscut. Dar și cel mai constrâns de neînțelegerea lumii față de dragostea lui de adevăr și libertate. Uneori incomod de direct și reactiv, dar tot ăsta era punctul de atracție umană, alături de cumsecădenie și bun simț. Uneori abuziv, dar niciodată rău în intenții, iar dacă era, doar pe față și niciodată mărunt și mișel.

Îmi spuneai să trăiesc pentru mine, să mă iubesc mai mult, să fiu mai indiferent. Acum voi trăi și pentru tine, Cristinelule. Am împărțit 4 ani zile și nopți, transpirație, dezamăgiri, lecții, prânzuri și lucru, mizerie și adevăr, examene și înfrângeri, scene și petreceri, haine și bani. Iartă-mă, te rog, pentru orice moment de neadevăr și răutate pe care l-ai simțit din partea mea, deși ultimul an ne-a apropiat enorm, pentru că ambii înțelegeam, treptat, fatalitatea care ne așteaptă și frica de a irosi potențialul. Și iartă-mă pentru tot ce nu ți-am spus pe viu. Am vorbit recent. Cristi. Cristiii”, a scris Vlad Sabajuc.