Momente cutremurătoare la căpătâiul celor şase frăţiori morţi lângă tatăl lor. Bunica, luată cu ambulanţa

Momente dramatice la Rovinari, la căpătâiul celor 6 copii morţi împreună cu tatăl lor din cauza scurgerilor de gaze. Bunica micuţilor a leşinat la biserică şi a fost luată cu ambulanţa.

13 ian. 2015, 15:49
Momente cutremurătoare la căpătâiul celor şase frăţiori morţi lângă tatăl lor. Bunica, luată cu ambulanţa

Miercuri e zi de doliu la Rovinari, in judetul Gorj, in memoria celor sase copii cu varste intre 6 luni si 7 ani care au pierit intoxicati cu monoxid de carbon, impreuna cu tatal lor. Cu totii vor fi inmormantati in cimitirul din localitate. Sfarsita de durere, marti urmeaza sa ajunga din Italia si mama copiilor, care cu greu isi va gasi de acum incolo alinare pentru pierderea suferita.

Bunica celor şase frăţiori este sfâşiată de durere. Marţi, bătrâna a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a leşinat în curtea bisericii.

Inconştienţa unui părinte din Rovinari a provocat o adevărată tragedie. Bărbatul şi cei şase copii ai săi au murit în somn, intoxicaţi cu monoxid de carbon, din cauza unei improvizaţii, la instalaţia de încălzire.

Citeşte şi: Familia din Rovinari, intoxicată cu monoxid de carbon, ajunsese la spital şi după Revelion

Vecinii bărbatului din Rovinari au povestit că acesta îşi montase singur o centrală termică, fără autorizaţie, în luna decembrie. Mai mult, tatăl copiilor avea un furtun pe care îl schimba zilnic de la centrală la un boiler pentru a încălzi apa.

Instalaţia improvizată nu evacua corespunzător gazele, iar în noaptea de duminică spre luni, vântul puternic de afară a întors monoxidul de carbon în locuinţă. Luni dimineaţă, vecinii au simţit un miros puternic de gaz pe scară şi au spart uşa locuinţei în care stăteau cei şapte. Când au intrat în casă, au descoperit trupurile neînsufleţite ale celor şase copii, alături de cadavrul tatălui lor. Cel mai mic dintre fraţi avea 6 luni, iar cel mai mare, 7 ani.

Potrivit declaraţiilor vecinilor, copiii i-ar fi spus tatălui, în urmă cu câteva zile, că se simt rău, însă acesta nu i-a luat în seamă. Mai mult, după Revelion, toţi micuţii au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon, dar bărbatul a susţinut că au mâncat alimente alterate.

Trupurile neînsufleţite ale celor şapte victime vor fi depuse, marţi, la capela catedralei din Rovinari. Autorităţile locale au început pregătirile de înmormântare. Tot marţi, mama copiilor va ajunge în Rovinari.

Autărităţile au demarat o anchetă în acest caz, iar prefectul de Gorj vrea să afle dacă furnizorul de gaz a făcut controalele obligatorii în blocul în care s-a produs tragedia.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Gorj. Doi bătrâni au murit după ce au adormit cu soba aprinsă VIDEO