Momente de cumpănă pentru Gabriel Garcia Marquez. Fanii din lumea întreagă sunt speriaţi

Gabriel Garcia Marquez, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, a fost spitalizat joi la Ciudad de Mexico, conform unui anunţ făcut de Ministerul Sănătăţii din Mexic, care nu a precizat cauzele internării. Gabriel Garcia Marquez are vârsta de 87 de ani.

03 apr. 2014, 19:51
Momente de cumpănă pentru Gabriel Garcia Marquez. Fanii din lumea întreagă sunt speriaţi

„Gabriel Garcia Marquez a fost internat. Familia ne-a cerut să nu dezvăluim informaţii despre starea sa de sănătate”, a declarat un membru al serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii de la Ciudad de Mexico. Scrritorul columbian se află acum la prestigiosul Institut Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubiran, în sudul capitalei mexicane.

Medicii s-au ferit să dea informaţii suplimentare, însă mass-media locală spune că Marquez ar fi internat din cauza unei pneumonii.

Citeşte şi A murit fratele lui Gabriel Garcia Marquez. Are o poveste fabuloasă

Ultima apariţie publică a lui Gabriel Garcia Marquez s-a produs în data de 6 martie, când a apărut în uşa casei sale din Ciudad de Mexico – unde locuieşte de mai bine de 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnaliştii veniţi să-l viziteze cu ocazia zilei sale de naştere.

Autorul romanului „Un veac de singurătate” a apărut zâmbitor, a primit cadouri şi s-a lăsat fotografiat, însă nu a vorbit cu presa. În ultimii ani el şi-a limitat apariţiile publice, din cauza sănătăţii precare.

Ultima sa lucrare, „Povestea târfelor mele triste”, a văzut lumina tiparului în anul 2004.

Citeşte şi Gabriel Garcia Marquez a ÎNCETAT să mai scrie, suferă de demenţă