Momente de groază: Un avion de pasageri a deviat zborul şi a declarat stare de urgenţă

Un avion de pasageri de tip Airbus A320-214 a declarat stare de urgență și a deviat zborul.

06 nov. 2016, 10:33

Zborul de la Londra spre Reykjavik, în Islanda, a fost deviat spre coastele Scoției și se pregătește să aterizeze la Inverness, potrivit celor mai recente informaţii.

Aeronava Airbus A320-214 a decolat duminică dimineața la ora 9,52 și urma să aterizeze la 12.55. Incidentul s-a petrecut când avionul se afla în apropierea Isle of Lewis.

Zborul EZY2295 ar fi urmat să dureze 2 ore şi 48 minute şi a fost deviat de urgenţă din cauza unui pasager care a avea nevoie de îngrijiri medicale în timp ce avionul survola coastele Insulei lui Lewis. Avionul a fost redirecţionat de urgenţă spre Inverness. După acest incident, avionul şi-a continuat zborul spre Reykjavik, potrivit express.co.uk.

Citeşte şi Avion deviat după ce toţi membrii echipajului s-au îmbolnăvit

„Siguranţa şi confortul pasagerilor şi a echipajului de zbor sunt prioritate absolută”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene, în care s-a mai precizat că avionul a fost nevoit să schimbe ruta când intra în Atlanticul de Nord şi apoi să aterizeze pe aeroportul scoţian. Astfel, zborul a fost reprogramat şi a a ajuns la destinaţie cu aproximativ 2 ore mai târziu.