IMAGINI INEDITE cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, la Palatul Cotroceni, înainte de consultările politice pentru desemnarea unui nou premier, mai mulţi meşteri populari, pe care i-a decorat într-o ceremonie inedită. Şeful statului a primit mai multe cadouri de la invitaţii săi.

09 nov. 2015, 15:43
IMAGINI INEDITE cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni VIDEO

Klaus Iohannis a decorat, luni, la Palatul Cotroceni, meşterii populari declaraţi „Tezaure Umane Vii”. Ceremonia a început în jurul orei 17.00 şi a fost organizată în Sala Unirii.

Şeful statului a primit mai multe cadouri din partea meşterilor populari: un clop cu pană, traiste cu motive populare şi un set de coarne.

Iohannis nu a ezitat să încerce unele dintre cadourile primite de la invitaţii săi. 

Distinsi si stimati detinatori ai titlului de „Tezaure Umane vii” (…), permiteti-mi sa incep prin a va felicita pentru titlul onorat de „Tezaur Uman Viu”, ce incununeaza o activitate de o viata in slujba valorilor civilatiei traditionale. Acestei titulaturi (…) i se adauga, incepand de astazi, recunoasterea certificata de medalie a meritului cultural, pe care am avut prilejul sa v-o inmanez. Acest moment este expresia unui sincer interes si a unui angajament institutional pentru a sustine protejarea, transmiterea catre noile generatii si punerea in valoare a partimoniului cultural. Sunt bucuros si mandru ca tara noastra mai are inca rezerve de traditii si mestesuguri culturale. Dumneavoastra sunteti tezaurele noastre vii si tezaurele umanitatii. (…) Va asigur de sprijinul meu in sustinerea valorizarii artei si mestesugurilor traditionale„, le-a transmis Klaus Iohannis meşterilor populari.

Luni seară, la Palatul Cotroceni continuă consultările lui Klaus Iohannis cu partidele și formațiunile politice: PSD şi PNL, în vederea desemnării unui nou guvern.

Citeşte şi: CONSULTĂRI LA COTROCENI, runda a doua. Divergenţe în coaliţie, schimbare de strategie la PNL