Momentele de groază ale unui parapantist: Am simţit cum trece curentul electric prin mine

Un bărbat care zbura cu o parapantă motorizată a ajuns între cablurile de curent electric şi a trăit momente de groază. Din fericire, a scăpat cu viaţă, deşi a simţit cum a trecut curentul electric prin corpul său.

09 mai 2013, 11:06
Momentele de groază ale unui parapantist: Am simţit cum trece curentul electric prin mine

Daniel, un bărbat de 30 de ani din Marea Britanie, zbura cu o parapantă motorizată şi se pregătea să aterizeze. Când s-a apropiat de sol, a nimerit însă între cablurile de electricitate, parapanta prinzându-i-se în acestea. A stat vreo zece minute captiv, în suspensie, între firele electrice.

Deşi era foarte aproape de sol, el nu reuşise să se desprindă imediat din chingile parapentei, pentru că, prin electrocutare, suferise arsuri la mână şi la piciorul stâng.

Incidentul s-a petrecut în luna martie, în cadrul unor antrenamente. Bărbatul, care s-a recomandat numai cu numele „Daniel”, a povestit acum prin ce-a trecut. „Când mă apropiam de sol, nu le-am văzut (firele, n.r.). Pur şi simplu, nu le-am văzut. A fost numai greşeala mea. Mi-am prins mai întâi piciorul în fire, apoi am reuşit să mă desprind şi am sărit jos”, a mai povestit Daniel, citat de tabloidul britanic Daily Mail.

„Eram speriat. M-am temut pentru viaţa mea şi simţeam cum trece curentul electric prin mine„, a mai spus tânărul parapantist. El a stat la spital o noapte pentru a-şi trata arsurile şi a fi ţinut sub observaţie medicală. „Dacă vreunul dintre noi l-ar fi atins atunci, s-ar fi electrocutat”, a povestit la rândul său Brian Dobson, un bărbat de 50 de ani, care a reuşit să captureze imagini video cu tânărul parapantist.

După acest incident, aproximativ 45 de beneficiari ai companiei de electricitate din zonă au fost lipsiţi mai bine de două ore de curent electric. Cu toată sperietura, Daniel spune că va renunţa la sportul lui preferat. „Este un sport care uneşte, cu adevărat, oamenii”, a spus parapantistul.