Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO

O furtună de nisip, care a generat un "vârtej" înalt de 100 de metri, s-a abătut asupra orașului Dunhuang, din China și a spulberat parcuri și locuinţe şi blocuri.

28 iul. 2021, 10:38
Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO

O furtună de nisip, care a generat un vârtej cu o înălțime de 100 de metri, a lovit orașul Dunhuang, din China, aflat pe vechiul Drum al Mătăsii, în provincia Gansu, în apropiere de deşertul Gobi (nord-vest).

Potrivit unui locuitor, îngrozit de cele întâmplate, furtuna de nisipi s-a declanțat brusc cu  violență inimaginabilă.

”Nu se mai vedea Soarele .La început, am fost înconjurat de o pulbere galbenă de la furtuna de nisip, iar apoi aceasta a devenit roşie şi în sfârşit neagră”, declară el. Cetățeanul a mai spus că Dunhuang nu a mai fost afectat de un fenomen natural de asemenea amploare, de mulţi ani.

Dunhuang este o zonă populară datorită Grotelor Mogao, un ansamblu de capele şi fresce budiste, clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara, însă sunt mai rare vara, potrivit agenţiei de presă China News Service.

Furtună teribilă pe litoral. Imagini impresionante cu rafalele puternice de la Constanţa

Furtună teribilă

pe litoral. Zonele vizate din județul Constanța au fost: Constanța, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Peștera, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Grădina, Mangalia.

Potrivit informaţiilor, furtuna s-a instalat brusc, tot orașul fiind cuprins de vânt puternic și ploaie. Oamenii au fugit de pe plaje pentru a se adăposti. Au avut loc frecvente descărcări electrice, vijelie, intensificări ale vântului, cu rafale ce au depășit 80 km/h.

Guvernul continuă să ignore oamenii ale căror case au fost luate de viituri. Locuitorii din Sohodol, comună afectată în proporție de 80% de inundații, nu au primit containerele promise de primărie.

Guvernul pare să ignore românii ce suferă din cauza inundațiilor, care le-au distrus viețile. Una dintre zonele cele mai afectate de viituri este județul Alba, în special comuna Sohodol, în care fenomenele meteo extreme au devastat 80% dintre gospodării. Sute de oameni sunt disperați și încearcă să salveze tot ce a mai rămas în urma puhoaielor de apă. Locuitorii fac un apel disperat către autoritți să intervină cu utilaje. Oamenii încearcă se se ajute între ei așa cum pot și au ieșit cu roabe și lopeți pentru a scoate mâlul din gospodării.