Moment copleșitor. Câinii emaciați, abandonați în cenușa vulcanului din Spania, primesc mâncare pentru prima dată după o lună de zile VIDEO

Erupția vulcanului Cumbra Vieja din Spania a cauzat un dezastru în zonă. În încercarea disperată de a fugi din calea cenușii toxice, oamenii au fost nevoiți să-și să-și abandoneze animalele, care nu și-au putut procura apă și mâncare.

13 oct. 2021, 23:50
Moment copleșitor. Câinii emaciați, abandonați în cenușa vulcanului din Spania, primesc mâncare pentru prima dată după o lună de zile VIDEO

Erupția vulcanului Cumbra Vieja din Spania care a avut loc la data de 19 septembrie a făcut ravagii în zonă și peste 7000 de persoane au fost nevoite să-și evacueze în grabă locuințele și să-și abandoneze animalele.

Patrupedele au făcut față cu greu cenușii toxice care s-a abătut în regiune și multe dintre ele nu au supraviețuit. Cu toate acestea, recent, a apărut un clip impresionant în care cânii îngrozitori de slabi, blocați într-o curte cu gard din beton, primesc mâncare și apă după aproape o lună de zile.

În clipul care a făcut înconjorul lumii se poate vedea cum câțiva câini slăbiți zac înghesuiți într-o curte acoperită de cenușă și urme de lavă vulcanică pietrificată, undeva în zona montană din Todoque, pe insula spaniolă La Palma. La un moment dat apare o dronă pe cer care le aruncă patrupedelor pachete cu alimente și apă.

Cățeii își ridică capul și se îndreaptă spre pachetele pe care le deschid cu dinții și labele pentru a se hrăni.

Într-o declarație, Consiliul Insular din La Palma a mulțumit celor două companii locale – Ticom Soluciones și Volcanic Life – pentru că au hrănit câinii în ultimele cinci zile. Sunt hotărâți să continue atât timp cât condițiile de siguranță și meteorologice o permit.

Companiile au fost asistate de medici veterinari care aleg hrana și decid asupra porțiilor în funcție de starea câinilor.

Consiliul a declarat că elicopterele nu pot zbura în zonă din cauza aerului fierbinte care emană din lava și a cenușii vulcanice care poate deteriora rotoarele, astfel încât câinii nu pot fi transportați aerian pentru moment.

În altă zonă din La Palma, oamenii au amenajat un adăpost improvizat pentru patrupede într-un loc de joacă al școlii pentru a adăposti sute de animale de companie fără adăpost atunci când proprietarii lor au fugit de vulcanul Cumbre Vieja care a erupt pe 19 septembrie, relatează Reuters.