Moment emoționant în avion de 1 Decembrie. 200 de pasageri au început să cânte la unison „Noi suntem români!” – VIDEO

Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul patriotic "Noi suntem români".

01 dec. 2023, 15:23
Moment emoționant în avion de 1 Decembrie. 200 de pasageri au început să cânte la unison „Noi suntem români!” – VIDEO

Clipul video a ajuns viral pe internet. Cei 200 de pasageri au început să cânte la unison cântecul patriotic, iar internauții au reacționat imediat.

În avion erau soliști bistrițeni ai ansamblului folcloric „Dor Românesc”. Aceștia aveau la ei vioare, trompete, acordeoane și au început să cânte, iar ceilalți pasageri li s-au alăturat.

Citește și Maia Sandu, mesaj pentru toți românii: „România este iubită aici. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul”

Imaginile au fost foarte apreciate pe internet. Mesajele de felicitare au venit unul după altul. „Felicitări, dragi români! Să fiți sănătoși și să aduceți țara pe drumul cel bun! Doamne ajută! La mulți ani!”, a spus unul dintre internauți.

„Frumos și emoționant moment. La mulți ani frumoasei noaste țări, România!”, „Felicitări! Foarte emoționat. La mulți ani, români de pretutindeni!”, „La mulți ani, multă sănătate și bucurii, tuturor celor care trăiesc și simt românește!”, au mai scris internauții.

Ansamblul folcloric „Dor Românesc” urmează să urce, vineri, 1 decembrie, pe scena din Piața Constituției din București, acolo unde este organizat mai mare Târg de Crăciun din România.

Citește și Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „Drumul către libertate și democrație a fost lung și anevoios. România a reușit să țină economia solidă, în ciuda crizelor”

Ziua Națională a României, celebrată la 1 Decembrie, marchează momentul unirii Transilvaniei cu România în 1918. Această zi are o semnificație istorică profundă pentru țara noastră și pentru identitatea națională a românilor.

La 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, Adunarea Națională a Românilor din Transilvania și celelalte provincii istorice locuite de români au adoptat o rezoluție prin care proclamau unirea acestor provincii cu România. Acest act a fost un pas major spre formarea statului național unitar român.