Momentul EMOŢIONANT în care o fetiţă aude pentru prima oară vocea mamei VIDEO

O fetiţă surdă de cinci ani din China, părăsită de părinţii biologici şi adoptată de un cuplu american, poate auzi acum mulţumită unui implant cohlear. Reacţia fetiţei la primele lucruri auzite din viaţa ei oferă un moment de neuitat familiei adoptive.

07 mart. 2013, 19:49
Momentul EMOŢIONANT în care o fetiţă aude pentru prima oară vocea mamei VIDEO

O familie din Tulsa, Statele Unite, sărbătoreşte faptul că Jayde, micuţa de origine chineză pe care a adoptat-o din China, a putut auzi pentru prima oară, moment despre care au spus că „le-a luat respiraţia”, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

De când implantul cohlear i-a fost pornit marţi, Jayde Scholl, este acum în stare să audă, râzând şi strigând de bucurie la auzul vocii mamei ei adoptive, Jaque.

Vestea cea bună a marcat sfârşitul procesului de doi ani necesar pentru adopţia fetiţei. Aceasta îşi petrecuse primii patru ani de viaţă într-un orfelinat chinezesc după ce fusese abandonată într-o piaţă la vârsta de opt luni.

Acum aproximativ doi ani, cuplul Scholl voia să înfieze un copil şi au văzut-o pe Jayde în timpul unei călătorii în China, dar procedurile au durat mai mult timp, fiind vorba de o adopţie internaţională.

Când în sfârşit au putut să o ia cu ei în Statele Unite, anul trecut, înainte de Crăciun, Jaque, doctor în audiologie în Oklahoma, a observat, pe drumul spre casă, că ceva era în neregulă cu fetiţa. Femeia şi-a dat seama că Jayde nu urmărea filmul din avion şi nici nu reacţiona când volumul din căşti era dat la maximum.

În Statele Unite, Jayde a fost diagnosticată ca fiind surdă şi având nevoie de un implant, pas realizat cu succes săptămâna aceasta.

„Nu întorcea niciodată capul spre noi când vorbeam sau făceam ceva”, a povestit Jaque după pornirea implantului cohlear. „Este un moment important.”

Familia Scholl este cu atât mai fericită şi optimistă cu cât speranţele pentru viitorul fetiţei sunt mari, teste arătând că are un nivel ridicat de inteligenţă.

„Acum se simte în siguranţă. Cred că asta face o mare diferenţă”, a adăugat Jaque. „Se adaptează. Se schimbă şi supravieţuieşte. Sunt uimitoare lucrurile la care poate să facă faţă şi să reziste.”

Fetiţa de cinci ani va deveni în curând parte din istoria medicală. Luna viitoare va fi unul dintre primii copii din lume care va primi un nou procesor conceput să îi facă implantul mai mic şi mai puţin vizibil.