Un pilot, forţat să facă o ATERIZARE LATERALĂ din cauza VÂNTULUI PUTERNIC VIDEO

Peste 130 de pasageri s-au temut că un avion din Marea Britanie se va prăbuşi, după ce pilotul a fost nevoit să aterizeze pe un aeroport britanic în condiţii extreme, în timp ce vântul bătea cu aproximativ 115 km/h. Imaginile au devenit în scurt timp virale, cei care le-au vizionat aplaudând abilităţile pilotului care a reuşit să aterizeze aproape lateral.

18 apr. 2013, 16:51
Un pilot, forţat să facă o ATERIZARE LATERALĂ din cauza VÂNTULUI PUTERNIC VIDEO

Inciddentul a avut loc în cursul zilei de ieri pe aeroportul celui de-al treilea oraş ca mărime din Marea Britanie, Leeds, unde vântul a bătut cu viteze care au depăşit 100 km/h, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Uimitor: 130 de PASAGERI au scăpat cu viaţă după ce un AVION s-a prăbuşit în MARE VIDEO

Avionul companiei Ryanair a fost obligat să aterizeze în condiţii extreme, spre teama celor 130 de pasageri care ar fi pututsă fie implicaţi într-un dezastruos accident aviatic. Cu toate acestea, datorită unui pilot experimentat acest lucru nu s-a întâmplat, el a reuşind să aterizeze lateral, manevră vizibilă în imaginile surprinse de la sol. 

Citeşte şi Un avion uşor a efectuat o aterizare forţată pe un gheţar din Franţa, la altitudinea de 2.200 metri

Angajaţii aeroportului Leeds Bradford au stat cu sufletul la gură când au observat că roţile avionului scot fum în timp ce aeronava era împinsă de vântul puternic din timpul aterizării. Mai mult, numeroase avione din toată ţara au avut probleme şi la decolare, Marea Britanie fiind victima unor condiţii meteorologice extreme, după ce a avut una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, primăvara venind cu vânturi puternice.

Citeşte şi Un bărbat a fugit în căutarea unei vieţi mai bune, dar a murit în trenul de aterizare al avionului