Momentul incredibil în care un şarpe boa înghite o maimuţă întreagă VIDEO

Oamenii de ştiinţă au surprins incredibilul moment în care un şarpe boa constrictor a înghiţit o maimuţă întreagă, în jungla din Amazon.

31 aug. 2013, 12:28
Momentul incredibil în care un şarpe boa înghite o maimuţă întreagă VIDEO

Incidentul este unul foarte rar, întrucât maimuţele se protejează destul de bine de prădători. Filmuleţul arată, însă, cum şarpele zdrobeşte maimuţa şi o înghite apoi întreagă.

Cercetătorii spun că primatele sunt foarte vulnerabile în faţa prădătorilor precum boa constrictor, care, de obicei, se hrănesc animale mai mici, precum rozătoare şi păsări, arată LiveScience.

Júlio César Bicca-Marques, cercetător la Universitatea Catolică Pontificală din Rio Grande do Sul, spune că femela de maimuţă urlătoare roşie Purus nu a văzut şarpele care o aştepta în copac. În studiul său, Dr. Bicca-Marques sugerează că şerpii se hrănesc cu maimuţe mai des decât se credea până acum.

Maimuţele, care au o vedere bună, se protejează trăind în grupuri şi fiind atente, împreună, după pericole. Dar maimuţa ghinionistă s-a despărţit de grupul ei de 5 primate din jungla amazoniană înainte de a întâlni şarpele. Acesta a sărit pe maimuţă, a înconjurat-o şi a strâns-o până i-a rupt toate oasele, după care a înghiţit-o.

Şerpii boa constrictor sunt atât de răbdători, încât pot aştepta chiar şi o lună întreagă în acelaşi loc.

O altă maimuţă a încercat să îşi salveze surata, lovind şarpele de mai multe ori, însă nu a reuşit.