Monica Anisie, întrebată dacă îşi dă demisia pentru că nu ajung tabletele la elevi: „Am realizat eu o astfel de achiziţie?”

Întrebată de jurnalişti în timpul unei conferinţe de presă dacă s-a gândit să-şi dea demisia pentru că tabletele nu vor ajunge la elevi la începutul anului şcolar, Monica Anisie a declarat că nu s-a gândit la acest lucru deoarece nu a realizat acea achiziţie, ministerul punând la dispoziţie banii necesari.

01 sept. 2020, 09:53
Monica Anisie, întrebată dacă îşi dă demisia pentru că nu ajung tabletele la elevi: „Am realizat eu o astfel de achiziţie?”

„Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a declarat Monica Anisie în cadrul conferinţei de presă. 

Ministrul Educaţiei a precizat că, în semn de responsabilitate faţă de elevi şi de profesori, îşi va continua mandatul. 

„În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, a susţinut Anisie.

Ministrul Educaţiei cere demisia preşedintelui ONAC din cauza licitaţiei pentru tablete. „Cei care vor avea de suferit sunt elevii”

Reamintim că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp. „Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată în termenele stabilite”, a transmis Anisie.

Primul ministru Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, la B 1 TV că va schimba conducerea Oficiului National pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), anunţul fiind făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea de cursuri şcolare online.


loading...