Monica Bârlădeanu, subiect la evaluarea naţionala de clasa a VIII-a

Monica Bârlădeanu a ajuns de pe podiumurile de modă...în manualele școlare. Vedeta figurează ca subiect de studiu la examentul de capacitate.

15 iun. 2015, 07:05
Monica Bârlădeanu, subiect la evaluarea naţionala de clasa a VIII-a

Monica Bârlădeanu a ajuns subiect de studiu la Evaluarea naţională. Printre alte teme, elevii de clasa a VIII-a trebuie să analizeze o parte dintr-un interviu dat de vedetă în urmă cu ceva ani, dintr-o culegere specială cu teste.

Elevii au de analizat „aventurile Monicăi Bîrlădeanu” în America, test inclus, spre surprinderea tuturor de un profesor de specialitate în cartea respectivă, potrivit obiectiv.info.

Elevii primesc un text, un interviu, acordat cu ani în urmă de actriţă unei reviste mondene, în care sunt puşi la curent cu viaţa sentimentală a vedetei, rolurile din filme, stilul vestimentar, dar şi despre viaţa ei peste Ocean. Lăsând la o parte analiza morfologică a unor cuvinte subliniate şi alte cerinţe gramaticale, elevii trebuie să reţină oraşul din America pentru care actriţa a făcut o pasiune, dar şi câte roluri joacă în prezent, cerinţe notate cu patru puncte. Revoltaţi părinţii au luat imediat atitudine şi au semnalat pe reţele sociale cerinţele neobişnuite sperând că cineva va lua măsuri.

„Iată dovezi că tineretul este îndobitocit din şcoală. La testul pentru Evaluare Naţională 2015 pentru clasa a 8-a, elevii trebuie să povestească despre aventurile Monicăi Bîrlădeanu (cine-o fi asta habar nu am, acum am auzit pentru prima dată de ea) în America şi să descrie un joc virtual de pe internet.

Daca vrei să distrugi o ţară, atunci ucide-i sistemul de învăţământ. Cum? O populaţie cu o educaţie slabă va vedea prea târziu ce i se plănuieşte de către clasa politică. (…) O populaţie cu o educaţie slabă nu va avea un nivel bun de pregătire şi de instruire şi astfel nu va putea ocupa decât funcţii şi poziţii în pătura de jos a societăţii. (…) Generaţia tânără e încurajată să devină o generaţie bolnavă care la rândul său va zămisli progenituri bolnave cu potenţial intelectual redus şi cu durată de viaţa din ce în ce mai scăzută”, a scris una dintre mămicile unui elev.

Părinţii elevilor sunt revoltaţi şi au luat deja atitudine pe reţelele de socializare.