Procesul în care Ridzi cere întreruperea executării pedepsei, amânat pentru 10 iulie

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat vineri pentru 10 iulie procesul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi solicită întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primite în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

05 iun. 2015, 06:24
Procesul în care Ridzi cere întreruperea executării pedepsei, amânat pentru 10 iulie

Instanța a amânat procesul deoarece nu a sosit la dosar expertiza Institutului Național de Medicină Legală prin care să se stabilească dacă Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Monica Ridzi explică motivul cererii de graţiere: AS VREA SĂ MAI TRĂIESC, să îmi pot creşte copiii

Tiberiu Iacob-Ridzi, soțul fostului ministru, declara, în urmă cu două luni, că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. El menționa că soția sa are mai multe probleme medicale și o imunitate foarte scăzută.

Monica Iacob-Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată aici de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Monica Iacob Ridzi, în stare gravă în spitalul penitenciarului. Soţul fostului ministru este disperat


loading...