Monica Iacob Ridzi, închisă la Penitenciarul Gherla, munceşte la o fabrică de piese auto. IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE

Monica Iacob Ridzi a fost surpinsă în timp ce se ducea la muncă, la o fabrică de piese auto din Gherla. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului pare să fi trecut peste problemele de sănătate pentru care a cerut eliberarea şi munceşte cot la cot cu celelalte deţinute.

07 oct. 2016, 05:31
Monica Iacob Ridzi, închisă la Penitenciarul Gherla, munceşte la o fabrică de piese auto. IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, merge zilnic la muncă, la o fabrică care produce subansamble electrice pentru industria auto, potrivit România TV. La această fabrică se lucrează în trei schimburi.

Monica Iacob Ridzi îşi ispăşeşte pedeaspa cu închisoare în secţia exterioară a Penitenciarului Gherla. Aceasta a fost surprinsă în momentul în care se pregătea să urce în autobuzul care le duce pe deţinute la fabrică.

Fostul ministru face parte din trupa de teatru „Morgana” a Penitenciarului Gherla. Iacob Ridzi a fost distribuită în spectacolul „Selfie”, care s-a jucat la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

Astfel, a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Monica Iacob Ridzi a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locuri din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

Totodată, procurorii DNA o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele Ministerului Tineretului și Sportului aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis A RESPINS GRAŢIEREA Monicăi Iacob Ridzi şi a lui Gheorghe Mencinicopschi