Monica Iacob-Ridzi, transferată în penitenciar

Monica Iacob-Ridzi a ajuns din nou la Secţia externă a Penitenciarului Gherla din Cluj, după câteva luni petrecute la Spitalul Penitenciar Jilava.

29 sept. 2015, 19:42
Monica Iacob-Ridzi, transferată în penitenciar

Fostul ministru Monica Iacob-Ridzi a fost încarcerată în 16 februarie la Penitenciarul Gherla, fiind condamnată la cinci ani de închisoare. După care a fost transferată la începutul lunii martie la Spitalul Penitenciar Jilava, distanţa dintre cele două locuri de detenţie fiind parcursă în 28 de ore, scrie mesagerulhunedorean.ro.

În 30 martie, Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere la Tribunalul Ilfov prin care renunță la procesul în care solicita întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare. 

„Am renunţat la cererea de întrerupere a executării pedepsei aflată pe rolul Tribunalului Ilfov, dar voi depune o cerere la Cluj, în speranţa că acolo voi întâlni medici corecţi. Voi depune, de asemenea, şi o plângere penală împotriva preşedintei comisiei de experţi de la I.N.M.L. Bucureşti”, a anunţat Monica Iacob Ridzi pe blog. Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au luat act de solicitare, anunţă România TV

RIDZI solicită, ironic, reintroducerea PEDEPSEI cu MOARTEA: Cer legalizarea ei pentru toţi DEŢINUŢII BOLNAVI
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Jilava, deţinuţii sunt aduşi sau mutaţi de la un penitenciar la altul în funcţie de afacerile judiciare pe care le au, cum ar fi procesele în care sunt implicaţi, după care se întorc la locul de detenţie cel mai apropiat de adresa unde au domiciliul.

Citeşte şi Monica Iacob Ridzi, MESAJ CUTREMURĂTOR din spatele GRATIILOR

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.