MONICA MACOVEI, alegeri prezidenţiale. Europarlamentarul PDL vrea să intre în cursa pentru COTROCENI

Monica Macovei a făcut un anunţ-surpriză, duminică, pe contul personal de Facebook. Europarlamentarul PDL şi-a declarat intenţia de a intra în cursa alegerilor prezidenţiale, solicitând să fie inclusă în "procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale".

20 iul. 2014, 20:42
MONICA MACOVEI, alegeri prezidenţiale. Europarlamentarul PDL vrea să intre în cursa pentru COTROCENI

„Cer să fiu inclusă în procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

Eurodeputatul PDL a declarat pentru România Liberă că, „indiferent cum va fi conceput acest proces de selecție, sondaj sau o altă metodă, fiecare potențial candidat trebuie reevaluat”.

„Am dreptul și cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a condidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale”, a subliniat Macovei.

CITEŞTE ŞI CANDIDATUL PNL la prezidenţiale: Klaus Iohannis îl învinge pe Crin Antonescu

Macovei a adăugat că „procesul de selecție a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are șanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale”.

Europarlamentarul crede că dreapta trebuie să aibă „un candidat care să răspundă așteptărilor celor care merg în mod constant la vot, dar și ale celor care sunt dezamăgiți și nu votează”.

În plus, susţine Macovei, „electoratul vrea un candidat credibil, cu forță, capabil să asigure și să garanteze un stat de drept puternic, funcțional, cu economie liberă și sănătoasă, cu o competiție corectă, un stat în care educația și sănătatea sunt priorități, un candidat care să garanteze integrarea deplină a țării în spațiul euro-atlantic”.

CITEŞTE ŞI PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

Macovei a precizat că are  capacitatea și determinarea deja demonstrate” pentru „a garanta îndeplinirea acestor obiective” și de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei în „măsurarea și selectarea candidaților cu șanse la alegerile prezidențiale”.