Monica Macovei, după ce Liiceanu a comparat programul electoral cu un BASM: HARAP ALB câştigă întotdeauna

Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie, a comentat, joi, la RFI, declaraţia făcută de Gabriel Liiceanu, care spunea miercuri la lansarea programului său prezidenţial că "este un program politic frumos, ca un basm".

02 oct. 2014, 10:45
Monica Macovei, după ce Liiceanu a comparat programul electoral cu un BASM: HARAP ALB câştigă întotdeauna

„Domnul Liiceanu a spus că e un basm. E foarte frumos, dar ştiţi cum e în basme, hai să luăm spânul şi Harap Alb. În basme, întotdeauna binele câştigă. Basmele se termină cu Harap Alb câştigând, cu binele câştigând„, a tradus Monica Macovei comparaţia folosită de Gabriel Liiceanu.

Macovei a mai spus că ar lucra cu premierul Victor Ponta şi cu PSD, dacă ar ajunge la Cotroceni. 

Avem două variante. Ponta dacă are onoare, dar ştim că nu are, pleacă dacă pierde sau îl dă partidul jos. În această situaţie, preşedintele numeşte un nou prim-ministru (…). A doua variantă: rămâne Ponta. Da, voi lucra şi cu Ponta, sigur că e un dat. Voi lucra şi cu Ponta, voi lucra şi cu PSD-ul şi voi aduna pe toată lumea la masă, toate partidele din Parlament şi voi spune: acesta e programul meu, asta aş vrea să faceţi”, a precizat Monica Macovei.

Monica Macovei şi-a prezentat programul prezidenţial: 10 PORUNCI pentru politicieni

Candidatul independent la Preşedinţie, Monica Macovei, şi-a lansat miercuri într-o conferinţă de presă viziunea sa ca preşedinte, anunţând zece „porunci” pentru clasa politică şi o sută de măsuri pentru cetăţeni.

Ea a precizat că cele zece „porunci” sunt: să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul, să nu trădezi interesul naţional, să nu ataci instituţiile statului, statul de drept şi justiţia, să nu furi şi să nu risipeşti banul public, să nu minţi, plagiezi, calomniezi, să înmulţeşti banii şi creaţia, libertatea economică, să-ţi educi copii, să-ţi respecţi părinţii şi să-ţi respecţi semenii, să cultivi pământul, să-ţi respecţi identitatea, valorile şi trecutul.

Gabriel Liiceanu a vorbit la lansarea viziunii de preşedinte a Monicăi Macovei, arătând că el s-a recunoscut în omul Macovei şi în ideile sale: „Este un program politic frumos, ca un basm. Nu există nicăieri în lume un asemenea program pus în practică”.