Monica Macovei: Este bine ca oficialii Comisiei Europene să continue evaluările din cadrul MCV în cazul României

Europarlamentarul Monica Macovei susține că este bine ca oficialii Comisiei Europene să continue evaluările din cadrul MCV în cazul României și salută în acest sens declarația secretarului general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

12 ian. 2017, 17:13
Monica Macovei: Este bine ca oficialii Comisiei Europene să continue evaluările din cadrul MCV în cazul României

„Salut declarația doamnei Paraskevi Michou, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, care a anunțat astăzi, la București, că MCV nu va fi ridicat anul acesta. Este bine că oficialii Comisiei Europene vor să continue evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, afirmă Monica Macovei, într-un comunicat. 

Europarlamentarul susține, totodată, că „Guvernul controlat de condamnatul Dragnea și penalii din Parlament își doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiției și anticorupției să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană”.

Citeşte şi: Ridicarea MCV se amână. Anunţul făcut de Comisia Europeană

„Încercările ministrului Iordache, specializat în lovituri date justiției și anticorupției, ca în „marțea neagră”, de a obține ridicarea MCV în această vară au același scop: politicienii corupți să blocheze anchetele DNA și procesele din instanță”, afirmă Macovei, conform Agerpres.

Ea îi amintește ministrului Justiției că „obiectivul de referință nr. 3 din MCV, pe care România trebuie să îl respecte, se referă la continuarea anchetelor profesioniste și imparțiale în cazuri de corupție la nivel înalt și asigurarea stabilității legislative și instituționale a cadrului anticorupție”.

„Așa cum a stabilit Comisia Europeană în decembrie 2006, MCV va fi ridicat atunci când au fost atinse toate obiectivele de referință prevăzute în acesta. Or, la cum arată intențiile Guvernului controlat de condamnatul Dragnea, MCV va fi cu atât mai necesar în următorii ani. Românii vor dreptate, justiție eficientă și egală pentru toți, iar Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a și început să ne arate că dorințele sale sunt altele”, declară Monica Macovei.