Monica Macovei îl contrazice pe Băsescu: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele

Monica Macovei a dezminţit informaţia lansată de Traian Băsescu privind faptul că el i l-ar fi propus pe Daniel Morar pentru şefia DNA în 2005.

16 mart. 2014, 14:27
Monica Macovei îl contrazice pe Băsescu: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele

Europarlamentarul Monica Macovei a ţinut să lămurească modul în care a fost selectat şi numit Daniel Morar în funcţia de procuror şef anticorupţie. Fostul ministru al Justiţiei a postat pe blogul său un interviu acordat recent, în care explica relaţia sa cu Traian Băsescu şi felul în care a ajuns Morar la şefia DNA.

„Cum am mai spus de multe ori şi cum a povestit şi Daniel Morar în cărţile de interviuri, în care a fost întrebat cum a ajuns procuror şef la DNA: pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. A fost o procedură de selecţie şi a fost o procedură corectă. Ca atare, a intrat în această procedură, repet, nerecomandat de preşedinte”, spune Monica Macovei.

„Dacă preşedintele vrea să inducă în opinia publică ideea că au fost, nu ştiu, proceduri fantomatice sau că l-a scos din joben pe Morar şi că n-a crezut în acele proceduri, este treaba lui. Eu spun că au fost proceduri corecte şi reale şi care s-au respectat”, a subliniat Macovei.

Legat de neînţelegerile cu Traian Băsescu, Monica Macovei a spus: „În ceea ce mă priveşte, aşa cum am mai spus, am luptat împreună pe un drum lung şi greu pentru binele Romaniei. Şi eu nu consider că trebuie să-mi las partenerii sau să spun ceva rău despre ei, după ce am făcut acest lucru. Este o chestie de fair-play. (…) Preşedintele, am simţit, am văzut, am trăit pe pielea mea, din 2005 încoace, cum a vrut într-adevăr lupta cu corupţia politică şi tot ce-a pătimit din cauza asta. Însă chestiunea asta cu Morar nu este aşa.M-a surprins foarte mult şi m-a şi îndurerat, pentru că nu este adevărat”.