Monica Macovei: Întoarcerea lui Adrian Năstase în politică, O RUŞINE pentru România

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat, luni, la Ploieşti, decizia Tribunalului Bucureşti de a-l elibera condiţionat pe fostul premier Adrian Năstase.

18 mart. 2013, 19:21
Monica Macovei: Întoarcerea lui Adrian Năstase în politică, O RUŞINE pentru România

Candidata la preşedinţia PDL Monica Macovei a afirmat, luni seară, la Ploieşti, că o eventuală întoarcere a fostului premier Adrian Năstase în viaţa politică ar fi „o ruşine” pentru România.

Ar fi o ruşine pentru România ca Adrian Năstase să mai aibă vreun rol în politică şi este o ruşine că tot timpul cât a fost deţinut în închisoare a dat sfaturi politice şi a comentat ce se întâmplă în viaţa publică a României. Ca să faci asta, trebuie să fii credibil, trebuie să fii curat„, a spus Macovei, citată de Agerpres.

Întrebată dacă simte că sfaturile pe care Adrian Năstase le-a dat din închisoare au fost ascultate de conducerea ţării, democrat-liberala a afirmat că pe fostul premier Năstase şi pe actualul premier Victor Ponta îi leagă aceste lucruri, aşa cum îi leagă şi trecutul.

„Ideea că Năstase îi spune lui Ponta ce să facă şi ce să nu facă, da, îi leagă, aşa cum îi leagă trecutul, aşa cum presupun că îi leagă săptămâna viitoare când sunt sigură că Ponta va da o dispoziţie să se facă standul plagiatorilor (la Târgul de carte de la Paris, n.r.) şi acolo va prezenta o carte de-a lui Năstase şi se va duce de mână cu Năstase ca să ne dea palma finală ca ţară„, a mai spus Monica Macovei.

Democrat-liberala şi-a prezentat, luni, la Ploieşti, în faţa a peste 200 de delegaţi, moţiunea „Reformiştii” cu care candidează la şefia PDL.

Adrian Năstase a părăsit, luni după-amiază penitenciarul Jilava, dar prima oprire a făcut-o la o clinică privată pentru un control medical.

Fostul premier ar putea chiar să petreacă prima noapte de libertate în spital.