Monica Macovei, premiată pentru lupta dusă împotriva corupţiei: „Un Guvern corupt este o haită de lupi”

Europarlamentarul Monica Macovei a primit, joi, de la ambasadorul Italiei în Bulgaria, premiul anual al Fundației Giovanni Falcone. Acest premiu se acordă personalităților cu rezultate în lupta împotriva corupției.

17 sept. 2015, 17:03
Monica Macovei, premiată pentru lupta dusă împotriva corupţiei: „Un Guvern corupt este o haită de lupi”

Monica Macovei a declarat, la cermonia de decernare a premiului, că un Guvern corupt este o „haită de lupi” care mănâncă populația de vie, potrivit romanialibera.ro.

Un Guvern corupt creează o realitate strâmbă în țara pe care o conduce și vrea să ne facă sclavi umili și tăcuți. Un Guvern corupt este o haită de lupi care ne mănâncă de vii. Scăpăm numai dacă spunem într-un glas și fără să obosim: gata! Haideți să ieșim din sclavie. Și dacă votam pentru noi, și nu pentru politicienii corupți. Când plătim taxe unui Guvern corupt, nu o facem din patriotism, ci dintr-o obligație legală„, a spus Monica Macovei.

Fundația Giovanni Falcone a fost înființată în memoria magistratului italian, Giovanni Falcone, care a luptat cu mafia siciliană. Judecătorul a câștigat procesul faimos „Maxi Trial” din 1986-1987. În mai 1992, mafia l-a omorât pe Giovanni Falcone, aruncând în aer, prin detonarea unei bombe, autostrada pe care Falcone se deplasa.

CITEŞTE ŞI: M10 şi PMP cer DEMISIA lui Victor Ponta: „Are obligaţia să iasă din scena politică”