Monica Macovei, reacţie dură după respingerea moţiunii de cenzură

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că, prin respingerea moţiunii de cenzură pe tema votului prin corespondenţă, majoritatea parlamentară care susține Guvernul Ponta a dat încă o palmă românilor din diaspora.

12 iun. 2015, 12:53
Monica Macovei, reacţie dură după respingerea moţiunii de cenzură

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost respinsă vineri. Au fost înregistrate 194 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă”. Pentru a trece, moțiunea „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!” trebuia să întrunească 278 de voturi.

„Politicienii din jurul lui Ponta le-au spus astăzi românilor din diaspora că jignirile aduse de Ioan Rus nu au fost un accident, ci reprezintă politica Guvernului și a celor care îl susțin.

Cum poate Guvernul Ponta să mai susțină că vrea ca românii să se întoarcă acasă când fostul ministru al Transporturilor le spune “foarte direct” că de banii pe care îi câștigă în străinătate “copiii se fac golani acasă și nevasta-sa curvă”?

Cum poate Guvernul Ponta să mai susțină că le creează românilor condiții să se întoarcă acasă, când președintele Senatului, partener de guvernare, îi acuză că își vând voturile “pentru o sumă de bani sau pentru un mic şi o bere la o fiestă în străinătate”?

CITEŞTE ŞI Ce au discutat Crin Antonescu şi Victor Ponta în timpul dezbaterilor pe moţiunea de cenzură – video

Cum poate Guvernul Ponta să mai susțină că este “aliatul diasporei”, când însuși Ponta le atrage atenția românilor din străinătate că nu plătesc bani la sistemul social și că ar trebui să contribuie cu 10 euro pe lună?

Plăcerea cu care politicienii din majoritatea guvernamentală atacă și jignesc românii din diaspora este dublată de dezinteresul față de respectarea drepturilor electorale ale acestora.

Refuzul de a vota moțiunea de cenzură care sancționa Guvernul Ponta pentru că nu asigură condiții ca românii din străinătate să poată vota – electronic și prin corespondență – este expresia disprețului pe care guvernanții și majoritatea parlamentară îl au față de români”, a scris Monica Macovei pe Facebook.