Monica Niculescu, în semifinale la Luxemburg, după retragerea Carolinei Wozniacki

Monica Niculescu (locul 51 în clasamentul mondial) s-a calificat, astăzi, în semifinalele turneului WTA de la Luxemburg, după retragerea sportivei daneze Caroline Wozniacki (poziția 17 WTA), care trebuia să fie adversa româncei în sferturi.

21 oct. 2016, 05:42
Monica Niculescu, în semifinale la Luxemburg, după retragerea Carolinei Wozniacki

Caroline Wozniacki, favorita cu numărul doi a competiției, nu a fost aptă de joc din cauza unei tulburări gastrointestinale. Wozniacki este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, cu semifinale la Openul Statelor Unite și trofee la Tokyo și Hong Kong, toate pe suprafață dură, scrie Mediafax.

De cealaltă parte, Monica Niculescu (29 de ani) a pierdut toate cele șapte confruntări directe cu sportiva daneză. În penultimul act de la Luxemburg, românca va juca împotriva olandezei Kiki Bertens (locul 22 WTA), cap de serie numărul 3. Bertens a pierdut doar câte patru game-uri în ultimele două meciuri.

Pentru parcursul de până acum la Luxemburg, Niculescu și-a asigurat 110 puncte în clasamentul WTA și un cec în valoare de 9.113 de dolari.

Niculescu se poate califica și în semifinalele probei de dublu de la Luxemburg, alături de Patricia Țig. Cele două vor juca, joi, în sferturi împotriva americancelor Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.

La finele lunii septembrie, Monica Niculescu a reușit prima finală WTA din acest an, la Seul, pierdută în fața ibericei Lara Arruabarrena-Vecino.