Monica Pop, despre campania de vaccinare. „Este malpraxis grav!”

Monica Pop susține, într-o postare pe Facebook, că ar trebui făcute teste pentru alergie înainte de administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

18 ian. 2021, 18:03
Monica Pop, despre campania de vaccinare. „Este malpraxis grav!”

Monica Pop a postat pe Facebook un mesaj în care pune o întrebare necesară autorităţilor.

Monica Pop, acuzaţii teribile aduse autorităţilor

„Întrebare medicală logică:

De ce nu se face test pentru alergie la vaccin, deși reacțiile alergice sunt descrise în orice prospect??!! N-ar mai fi risc de alergie! E fără nicio pierdere (e la același om), fără risc, fără costuri în plus!

E SIMPLU! Și AR FI DOAR BENEFICII!

Testul este foarte simplu : din seringa pregatită se introduce subcutan un strop și se vede reacția. Știe orice medic sau asistentă. Daca e ok, se face injectia .E la același pacient, nu se pierde nimic și suntem siguri că nu va face vreo reacție alergică gravă. NU e normal să nu se facă!

Conform unei obligatii a oricărui medic, nu e permisă administrarea niciunui medicament, solutie, vaccin, orice, fără test de alergie prealabil.

Dacă unui pacient i se administreaza ceva, orice, fără test prealabil de alergie iar pacientul face reacție alergică, (șoc anafilactic, deces), este o problemă de malpraxis grav! Se pot evita ușor aceste complicatii grave, nu foarte frecvente dar descrise, posibile si existente!”, a scris Monica Pop.

Medicul Monica Pop, declaraţii controversate după ce Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID. „Să nu aibă efecte secundare. Sper că ceea ce este în flacon este vaccin”

Monica Pop, 67 de ani, a deţinut până în 2018 funcţia de manager general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, în prezent fiind şefă de secţie în acelali spital. Este cadru didactic universitar din anul 1983, în prezent Profesor Universitar.