Monica Pop, anunţ important pentru români. Afecţiunile grave oftalmologice care pot apărea la pacienţii infectaţi cu COVID

Monica Pop vine cu un anunţ important pentru toţi românii. Cunoscutul medic a vorbit despre afecțiunile oftalmologice severe care pot apărea la pacienții care au trecut prin COVID-19.

12 apr. 2021, 18:48
Monica Pop, anunţ important pentru români. Afecţiunile grave oftalmologice care pot apărea la pacienţii infectaţi cu COVID

Monica Pop, anunţ important pentru români. Se pare că infecţia cu COVID poate genera afecțiuni oftalmologice, unele dintre ele severe pentru care este necesar atât tratament neurologic cât şi tratament oftalmologic.

Monica Pop, anunţ important pentru români. Afecţiunile grave oftalmologice care pot apărea la pacienţii infectaţi cu COVID

„Știam ca această boală poate da Şi afectări oftalmologice. Nu frecvent, dar sunt! Unele, ușoare (conjunctivite), altele medii (keratopatii) altele grave.

La astfel de pacienți, am văzut câteva conjunctivite virale ușoare si 2 – 3 keratite până acum! Astăzi am văzut 2 pacienți cu neuropatie optică (afectate severa a nervilor optici) după infecție virală COVID, la relativ scurt timp după boală! Primul, 49 de ani, bărbat, cu scădere bruscă a vederii la unul din ochi, în prezent cu atrofie optica şi cu modificări şi la ochiul celălalt. Al 2-lea pacient, o tânără de 36 de ani, cu neuropatie optică post COVID la ambii ochi, unul mai afectat. Impresionant!

Sunt, în realitate afectări neurologice severe determinate de acest virus! Tratamentul este mai ales neurologic, dar si oftalmologic. Trebuie instituit imediat la apariția simptomelor respective, ceea ce la acești 2 pacienți, din păcate, nu s-a întâmplat.

Atrag atenția pe aceasta cale colegilor medici sa avertizeze pacienții asupra acestor posibile efecte si, în caz ca apar, sa-i trimită imediat la consult şi tratament.Şi pacienții trebuie să știe! Probabil ca sunt și alţi colegi oftalmologi care au văzut asemenea cazuri. Spre informarea tuturor”, a scris medicul Monica Pop pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 2.323 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 113 pacienţi au decedat, iar 1.529 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.008.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 910.298 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 25.248 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 11.04.2021 (10:00) – 12.04.2021 (10:00) au fost raportate 113 decese (63 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Citeşte şi: EXCLUSIV Spitalul Foişor, evacuat de urgenţă pentru a deveni suport COVID. Monica Pop: Ireal, eu cred ca este un film horror