Monica Pop: „Îl voi da în judecată pe Tolontan. E bolnav”. Ce DEZVĂLUIRI a făcut jurnalistul

Jurnalistul Cătălin Tolontan susţine că Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, este susţinută politic de senatorul PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA al spitalului și șeful Comisiei de concurs.

01 iun. 2016, 07:12
Monica Pop: „Îl voi da în judecată pe Tolontan. E bolnav”. Ce DEZVĂLUIRI a făcut jurnalistul

Vicepreședinte al Comisiei de Sănătate Publică a Senatului României, Florian Popa, 70 de ani, este, totodată, șeful Comisiei de concurs în fața căreia Monica Pop a trecut de două ori consecutiv concursul de director al Spitalului de Oftalmologie. În 2010 și în 2014. De două ori cu nota 10 (zece).  Și de două ori, consemnează Comisia, „fără să mai fie necesară desfășurarea interviului”.

Florian Popa a fost și rectorul Universității de Medicină Carol Davila din București. În această calitate, Florian Popa o numește prorector pe Monica Pop din 2004 și pînă în 2012. Apoi, pentru ca relația să fie simetrică, pe 16 iulie 2010, deputatul PSD Florian Popa se pune singur în Consiliul de Administrație al Spitalului de Oftalmologie, acolo unde Pop este director„, scrie tolo.ro.

Managerul Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop, a declarat miercuri că nu a fost niciodată susținută politic și că îl va da în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru „afirmații neadevărate”.

Tot ce a scris cu susținerea politică nu este adevărat. Eu sunt managerul spitalului din 1993, timp în care au venit toate partidele la Ministerul Sănătății și nu am avut niciodată niciun fel de problemă politică, nici de susținere, nici de dorință de a intra în vreun partid„, a declarat Monica Pop pentru Agerpres.

Ea a susținut că îl va acționa în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru „afirmațiile nereale”.

Tot ce a scris acolo este neadevărat sau în orice caz singurul adevărat este că am spus că nu am fost susținută politic niciodată, iar dacă aș fi fost, nu cred că era vreo problemă, dar nu am fost. (…) Categoric, domnul Tolontan a făcut asta ca să îmi dea în cap pentru că mi-am permis să îl contrazic și să spun că ceea ce a zis azi dimineață este o isterie care va duce la morți pur și simplu, pentru că sunt pacienți care nu mai au încredere în spitalele românești și se duc acolo când nu mai au ce să facă colegii mei medici. Consider că este o acuzație de genocid lucrul acesta, pentru că isteria pe care a creat-o este reală în proporție de 25%, dar nici atât nu e adevărat„, a spus Monica Pop.