Monica Pop, reacţie dură vizavi de condiţionarea accesului în sălile de spectacole de certificatul de vaccinare: „E un abuz”

Medicul Monica Pop este de părere că accesul în sălile de spectacol doar pe baza certificatului de vaccinare sau a testului negativ este un abuz.

09 mai 2021, 22:18
Monica Pop, reacţie dură vizavi de condiţionarea accesului în sălile de spectacole de certificatul de vaccinare: „E un abuz”

Monica Pop, certificat de vaccinare. Şi asta deoarece certificatul de vaccinare nu este o garanţie a faptului că nu eşti purtător de virus, întrucât te poţi infecta chiar dacă te-ai vaccinat.

Invitată în emisiunea Simonei Gheorghe de la România TV, medicul oftalmolog a reiterat faptul că vaccinul protejează de dezvoltarea unor forme grave ale bolii, însă nu oferă protecţie 100%. În plus, persoanele vaccinate pot transmite virusul. În acest context, dr Pop spune că a condiţiona accesul la spectacole de un certificat de vaccinare sau de un test negativ este un abuz.

Citeste si Dan Bittman a răbufnit: „Cei nevaccinaţi să nu mai plătească taxe. Pentru impozitele pe care le-am plătit nu …

La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală se spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?„, se intreaba medicul.

Monica Pop, certificat de vaccinare

Referitor la faptul că oamenii trebuie să scoată bani din buzunar ca să se testeze pentru a intra la spectacole, Monica Pop spune că acest lucru este inadmisibil, atât timp cât omul respectiv plăteşte asigurare la sănătate.

Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate testele să fie plătite? În toate ţările, testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit„, spune medicul oftalmolog.

Citeste si Traian Băsescu, despre campania de vaccinare: „Mesajul Patriarhului a fost foarte important. Guvernul a greşit când a intrat în conflict cu Biserica”