Monica Pop, reacţie vehementă în scandalul „azilelor groazei”: „Nu trebuia abolită pedeapsa cu moartea!”

Procurorii DNA au făcut joi percheziții la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), din subordinea Ministerului Muncii, implicat în scandalul "azilelor groazei".

13 iul. 2023, 21:07
Monica Pop, reacţie vehementă în scandalul „azilelor groazei”: „Nu trebuia abolită pedeapsa cu moartea!”

Prezentă în studioul Antena 3, Monica Pop a fost întrebată ce părere are despre cazul care a zguduit România în ultimele zile, iar poziţia acesteia a fost una şocantă.

Vă rog să mă credeți că de câteva zile pur și simplu mi se pare că trăim într-un film de ficțiune. N-am putut să cred că se poate întâmpla așa ceva și la asemenea scară. Sunt oameni corupți, sunt oameni așa cum sunt, dar văd că e un lucru de scară națională. Nu o să fiți de acord cu ce spun acum.

Da, nu trebuia abolită pedeapsa cu moartea. Și dacă un stat ca Statele Unite are pedeapsa cu moartea, trebuia să avem și noi, pentru că oamenii ăștia vor recidiva. Să știți, eu m-am așteptat. În primul rând, eu aș desființa absolut toate aceste aziluri.

În principiu, o persoană care să îngrijească un om în vârstă costă tot atâta. Ar trebui desființat. Ar trebui făcute niște spitale în care să fie ținuți. Fac apel la medici, sunt medici acolo, cum a putut un medic să accepte aşa ceva? E absolut incredibil„, a spus medicul Monica Pop.

Citeşte şi: VIDEO Protest în Piaţa Victoriei după scandalul „azilelor groazei”. Românii afişează pancarte cu sloganul #ToţiŞtiau şi îi cer lui Ciolacu demiterea Gabrielei Firea

Procurorii au descins la Centrul de bătrâni Armonia într-un dosar legat de modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționare a azilelor din Voluntari.

Totodată, procurorii DNA a făcut percheziții și la domiciile unor funcționari publici. Sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), pe care procurorii DNA îi suspectează că l-au ajutat pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Cei doi funcţionari au fost reţinuţi pentru 24 de ore.