Monumentul ostaşului necunoscut din Bucureşti va fi refăcut. Ce a decis primarul Firea cu ministrul Motoc

Primarul general al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a avut joi o primă întâlnire de lucru cu ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, la sediul Primăriei Capitalei, una dintre temele abordate fiind refacerea monumentului ostaşului necunoscut din Parcul Carol, dar şi situaţia terenului din Fabrica de Glucoză unde ar urma să fie construite locuinţe ANL pentru tineri şi pentru angajaţii din Justiţie. 

15 sept. 2016, 15:29
Monumentul ostaşului necunoscut din Bucureşti va fi refăcut. Ce a decis primarul Firea cu ministrul Motoc

Printre temele abordate de primarul Gabriela Firea şi ministrul Apărării Mihnea Motoc s-a numarat proiectul complexului social multifunctional pentru pensionari si pentru veteranii de război şi cadrele
militare în rezervă din Sectorul 4 al Bucureştiului, precum si transferarea unei suprafete de teren de 56 mp, situat in Bd. Timisoara, pe care este amplasat”Monumentul Eroilor cazuti in teatrele de operatii si pe teritoriul Romaniei”, din administrarea Municipiului Bucuresti, in administrarea MapN, astfel incat Ministerul Apararii Nationale sa poata executa o serie de lucrari de amenajare a monumentului.

„Voi promova aceste initiative in sedinta de Consiliu General din luna octombrie si va asigur de
intreaga disponibilitate a autoritatii locale in ceea ce priveste realizarea acestor proiecte”, a declarat primarul general, Gabriela Firea. Edilul sef a dispus totodata infiintarea unui grup de lucru la nivelul Primariei Capitalei, care sa elaboreze documentatiile necesare, astfel incat aceste initiative sa poata fi supuse votului consilierilor generali.

In ceea ce priveste Monumentul ostasului necunoscut, din parcul Carol, Primarul General a declarat ca va solicita ALPAB sa efectueze toate actiunile de reabilitare necesare din zona de protectie a monumentului astfel incat aceasta sa fie adusa la starea initiala.

Totodata, s-a mai discutat despre un imobil din sectorul 5, de pe sos. Salaj, aflat in administrarea primariei sectorului 5, unde locuiesc atat cazuri sociale cat si angajati sau fosti angajati ai MApN. Avand in vedere ca situatia locatarilor din acest imobil este incerta, s-a decis formarea unei comisii alcatuita atat din inspectori de la Politia locala sector 5 cat si Politia locala a Municipiului Bucuresti, pentru a identifica toate persoanele care locuiesc in acest imobil, ulterior analizandu-se fiecare caz in parte. In momentul preluarii imobilului de catre primaria sectorului 5, marea majoritate a apartamentelor erau ocupate de angajati MApN, iar acum de doar 10% – 15% dintre acestia.

Un alt subiect abordat in cadrul intrevederii a fost cel referitor la situatia terenului din strada Dimitrie Pompei nr. 4, in suprafata de 4 ha, pe care Guvernul Romaniei, la cererea CGMB, l-a transferat anul trecut din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii, in domeniul public al Municipiului Bucuresti. Pe acest teren, Primaria sectorului 2 ar fi trebuit sa edifice ansambluri de locuinte. Acest teren nu a fost insa transferat in termenul prevazut de hotararea de guvern, cei doi oficiali stabilind crearea unei echipe mixte de specialist care sa analizeze aceasta situatie si sa stabileasca clar un nou termen pentru predarea terenului. Peste 1.000 de locuinte ar urma sa fie construite in zona Fabrica de Glucoza, acestea fiind destinate atat tinerilor fara casa, cat si angajatilor din MApN.