Morişca financiară uriaşă a procurorului DNA Radu Cazacu. Magistratul anchetează, vărul şi concubina încasează

Procurorul Radu Cazacu e acuzat că și-a băgat vărul primar în afaceri cu suspecții pe care i-a anchetat! Totul pentru a dijmui învârtelile pe care aceștia au pus mâna și le dețin în mod fraudulos! Prinși în flagrant, cei trei impostori au cerut urgent dizolvarea societății și ștergerea totală a urmelor! Mai mult, holdingul din Anglia care urma să mulgă firmele din România a fost înființat de o avocată căreia i-a fost suspendat dreptul de a profesa, aceeași Roxana Lupu, cercetată pentru fals după ce i-a ajutat pe impostori să fure o firmă din Seychelles! Urmăriți o anchetă exclusivă marca România TV filmată cu o cameră ascunsă.

19 mai 2021, 10:26
Morişca financiară uriaşă a procurorului DNA Radu Cazacu. Magistratul anchetează, vărul şi concubina încasează

Pentru a lua fără drept firme suspecților din Giurgiu pe care-i anchetează, procurorul Radu Cazacu a avut un plan diabolic. În aprilie 2019, Rareș- Mihai Paraschiv, un tânăr de 21 de ani din Dâmbovița, înființează în Anglia un holding, Camarad Construct Ltd, împreună cu Marin Pavel și Ștefan- Renato Petrescu, doi suspecți anchetați în trecut de procurorul Radu Cazacu.

În societatea proaspăt înființată, Rareș-Mihai Paraschiv urma să dețină 30 la sută din acțiuni. Deși cu un capital social de tot râsul, 1000 de lire sterline, ideea înființării acestui holding e importantă, întrucât ea arată clar cum trebuia împărțită prada produsă prin societățile pe care au pus mâna Petrescu și Pavel în România: 40% Petrescu, 30% Pavel, alți 30% urmând a intra în contul enigmaticului Rareș din Dâmbovița.

O parte dintre acţiunile pe care le aveau la firmele din România urmau să le aducă bani mulţi în conturi, însă cei trei afacerişti, atunci când au auzit că au intrat pe fir procurorii de la Secţia Specială au anunţat că vor desfiinţarea firmei din Anglia.

Cine este tânărul amărât din Dâmbovița care făcând poze la nunți și botezuri a ajuns să se asocieze în Anglia cu cei doi oameni de afaceri anchetați de procurorul Cazacu? Prieteniile de pe un site de socializare arătau o legătură strânsă între procurorul Radu Cazacu, fiul său, Ștefan, fotograful Rareș Paraschiv și cei doi afaceriști anchetați. Imediat după demararea anchetei de către procurorii de la Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție aceste prietenii au dispărut brusc, urmele fiind șterse imediat de titularii conturilor! (n.r ilustrăm cu capturi de pe facebook)

Pentru a afla de ce aceștia s-au grăbit să-și ascundă tovărășiile și a dezlega misterul legăturii dintre ei, o echipă România TV a ajuns în comuna Petrești. Fratele lui Rareș Paraschiv n-a vrut să lămurească lucrurile. Vizibil iritat de subiect, bărbatul susține că nu știe ce învârte fratele lui prin București.

Discuţia dintre vărul procurorului Radu Cazacu şi reporterul România TV filmată cu camera ascunsă

Vărul procurorului:

Nu mi-a povestit nimic din ceea ce face el pe-acolo, cum își câștigă traiul, existența, ceea ce face. Dar nu…
Nu prea cred! – Păi nu crede nimeni! Nu știu ce implicare are el!

Mai mult, susține că nici măcar nu a auzit de procurorul Radu Cazacu.

Vărul procurorului: – Ce procuror?
Reporter:– Cazacu.
– Ți-e cunoscut numele ăsta?
Vărul procurorului- Nu.

Citeşte şi: Modelul „Portocală”. Relaţii ciudate între un procuror DNA şi un martor-suspect

Un localnic lămurește, însă, misterul: Rareș Paraschiv este fix vărul primar al procurorului Cazacu!

Discuţia dintre reporterul România TV şi localnic

Localnic: Pe maică-sa a chemat-o Maria, e înmormântată la noi, aici.
Reporter: Deci mama lui Cazacu era sora tatălui lui…?
Localnic:Lui Paraschiv! Da!
Reporter: Păi asta înseamnă că acest puști este văr cu Cazacu!
Localnic: – Da! Da! Veri primari! Stau vizavi de… am copilărit cu ei, de ce să mănânc rahat, cu Radu ăsta, venea aici, la tocăniță!
Reporter: Cu procurorul?
Localnic: Cu procurorul, da! N-am mai luat legătura, că e și nivelul și eu aici, el… Dar am copilărit cu el, ce să mai!

L-am găsit pe tatăl tânărului Rareș în comuna Peretu din județul Teleorman. Omul confirmă faptul că fiul lui n-avea bani să-și înființeze holding, fiind deci târât nevinovat în această poveste.

DISCUŢIE REPORTER – TATĂL PATRONULUI DE HOLDING

Reporter: El ți-a zis c-a fost în Anglia? Că și-a făcut holding pe-acolo?
Tată: Nu! Și nici nu…
Reporter: Rareș are bani de holding?!
– De unde…(biiiip!)… să aibă? Își pierde viitorul!
Reporter: Dar nepotul ăsta al dumneavoastră așa rudă vă e? Să-l bage pe ăsta în rahat?
Tată: Eu știu ce …(biiip!)…a gândit și ăsta?
Reporter: Dar când v-ați văzut cu el ultima dată?
Tată: Sunt vreo patru săptămâni!
Reporter: Și nu v-a zis nimic? Și mă mir că Radu a putut să facă lucrul ăsta! Atunci când și-a făcut ”Magistratura”…pentru că nemaifiind sora mea de la o vârstă când ei erau mici…sunt crescuți de mine. Și eu i-am educat în spiritul meu! Mă mir cum și-a permis să pretindă ceva foloase pentru oameni pe care i-a anchetat!Bănuiesc că nu era-n anchetă atunci!

Similitudinea penală prin care cei care au ticluit planul încearcă să îi sfideze pe anchetatorii de la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este, însă, alta: holdingul din Anglia este înființat de Roxana Lupu, nimeni alta decât avocata fără drept de a profesa care e cercetată după ce a schimbat prin declarații false acționariatul unei firme din Seichelles, tot în favoarea celor doi anchetați de procurorul Cazacu.

Ancheta care a pus pe jar lumea justiției a explodat în urmă cu trei săptămâni la România TV, când noul caz ”Portocală” a ieșit la rampă în Giurgiu! Anchetați în calitate de suspecți de către procurorul Radu Cazacu după ce au pus mâna ilegal pe afacerea fostului primar al orașului, doi patroni ajung să plătească bani grei drept consultanță fix soției magistratului!

O echipă România TV i-a găsit pe toți cei implicați în cazul de-a dreptul șocant și a devoalat ițele penale. Teodora Calagiu, mama fetiței lui Cazacu, s-a bâlbâit când a fost pusă să explice de ce primește bani de la oamenii anchetați de concubinul ei.

Discuţia dintre reporterul România TV şi concubina procurorului Cazacu, filmată cu camera ascunsă

Reporter:

De ce vă dau acești oameni bani? De ce v-ar da? Că n-au probleme!
Concubina procurorului: Pentru că-i reprezint atât în dosare civile cât și-n dosare penale.
Faptul că apar în presă diferite chestii, mă lasă fix rece.
Ştiu ce fac. Ştiu că am încheiat nişte contracte. Reporter: Nu e oarecum imoral, ținând cont că ei au fost la un moment dat anchetați de domnul procuror Cazacu, care este concubinul dumneavoastră?
Concubina procurorului: Faptul că au fost anchetați acum ani de zile de domnul procuror Cazacu, asta nu mă-mpiedică pe mine să-mi fac treaba.
Reporter: Suspiciunea este că acești bani sunt, de fapt, șpagă pentru domnul procuror!
Concubina procurorului: (n.r. râde) Nu este nicio șpagă pentru domnul procuror!
Ce nebun, ce tâmpit încasează bani, plătește la stat… ca să dea șpagă?
Reporter: Un nebun disperat!
Concubina procurorului: La domnul procuror n-a ajuns nicio şpagă, n-are legătură cu dosarele mele. Mi le ţin doar pentru mine.
Reporter: Ați fost audiată la SIIJ?
Concubina procurorului: Da! Da, am fost audiată la SIIJ! Când a fost cu mine a fost cu mine, când a fost la serviciu nu știu, nu cunosc…
Reporter: Ați mai apărat clienți care au fost anchetați de concubinul dumneavoastră?
Concubina procurorului: Clienți anchetați… nu știu să fi avut… clienți anchetați de către dumnealui. Domnul Pavel a venit la mine.

Echipa România TV a dat peste procurorul Cazacu la ieșirea din piața Centrală din Giurgiu. Adică fix în epicentrul învârtelii anchetate de el! Magistratul a răbufnit.

Reporter: Sunt de la România TV!
Procurorul Radu Cazacu: Pleacă, bă-n…(biiip!)… mă-tii!
Reporter: Dar de ce-mi vorbiți așa?
Procurorul Radu Cazacu: Păi da ce… mă urmărești pe stradă?
Reporter: Voiam să vă-ntreb de un caz!
Procurorul Radu Cazacu: Ei, mă-ntrebi de un caz?! Pleacă naiba de-aici! Nesimțiții.. (biiip!)!
Reporter: Cum adică? Pe stradă n-am voie să vă-ntreb?
Procurorul Radu Cazacu: Păi da e a nu știu câta oară când mă urmărești!
Reporter: Eu?!
Procurorul Radu Cazacu: Da! Este a nu știu câta oară când mă urmărești!
Reporter: Cred că mă confundați!

Povestea cu iz penal este anchetată de Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție unde cei implicați fac declarații halucinante. Procurorul Cazacu neagă că l-ar cunoaște pe Rareș, care îi e văr primar iar acesta din urmă susține că nu știe cum a ajuns acționar de holding în Anglia. Peste toate, fapt fără precedent, Direcția Națională Anticorupție vine cu o reacție în care își arată susținerea pentru procurorul pe care ulterior îl suspendă din funcție.

Citeşte şi: Liviu Dragnea află azi dacă va fi eliberat condiţionat din închisoare. Soarta fostului lider PSD, decisă de Tribunalul Bucureşti