Mort din cauza caniculei, la Timişoara. Bărbatul muncise în timpul zilei în faţa blocului

Un bărbat cu afecţiuni cardiace, din Timişoara, a murit după ce în timpul zilei a muncit în faţa blocului, deşi temperaturile erau ridicate.

11 aug. 2017, 10:10
Mort din cauza caniculei, la Timişoara. Bărbatul muncise în timpul zilei în faţa blocului

Bărbatul a fost găsit, joi seara, căzut în faţa blocului în care locuia, din Calea Şagului, Timişoara. Un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă, timişoreanul fiind în stop cardiac, astfel că au început manevrele de resuscitare. După aproximativ 40 de minute, a fost declarat decesul. Soţia bărbatului a povestit că acesta suferea de afecţiuni cardiace de mai mulţi ani, iar joi a tăiat gresie afară, deşi temperaturile erau ridicate.

Medicul Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, a declarat, vineri, că expunerea la căldura excesivă probabil a avut un efect determinat în instalarea stopului cardiac.

În urma expunerii la căldură nu mori aşa de brusc, prima dată intri în comă, dar faptul că un pacient cu boală cardiacă a lucrat în temperaturi mari probabil că a avut un efect determinat în instalarea stopului cardiac. Reiterăm rugămintea noastră ca mai ales pacienţii cu afecţiuni cronice să se abţină de la activităţi fizice în zilele cu temperaturi înalte”, a spus Mihai Grecu.

Şeful UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara a afirmat că, din momentul creşterii temperaturilor, numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este cu 10-15% mai mare faţă de o zi obişnuită. Zilnic, peste 200 de persoane ajung în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

Le recomandăm oamenilor ca în intervalul 11.00 – 17.00, cât timp e cald afară, să stea în casă. Din păcate, minuni nu putem să facem, zile de la noi nu putem da, e bine ca oamenii să se păzească puţin şi singuri”, a transmis Mihai Grecu.