Morţi încurcaţi la IML. Un francez a fost trimis, din greşeală, în SUA

Angajații de la morga Institutului de Medicină Legală din Capitală ar fi trimis din greșeală cadavrul unui francez în SUA.

21 ian. 2021, 14:21
Morţi încurcaţi la IML. Un francez a fost trimis, din greşeală, în SUA

Morţi încurcaţi la IML. Angajații de la morgă ar fi confundat cadavrele și au expediat în străinătate o altă persoană decât cea pe care o aștepta familia, transmite România TV. Cadavrul unui francez a fost confundat cu cel al unui american și trimis din greseală în Statele Unite ale Americii. De asemenea, cadavrul americanului a ajuns din eroare în Franta. Procurorii au deschis dosar penal în acest caz.

În momentul în care familia cetățeanului american a venit în România pentru recunoașterea cadavrului, angajații le-ar fi dat cadavrul cetățeanului francez. Trupul a fost ulterior incinerat și transportat în Statele Unite, în SUA. Totul s-ar fi petrecut pe 7 ianuarie, dar eroarea a fost descoperită abia pe 20 de ianuarie, atunci când a fost depusă și o plângere penală în acest caz.

Imaginile groazei la morga spitalului din Horezu. Morții sunt ținuți în mizerie: E ca în filmele horror!
De data aceasta a venit familia francezului pentru a recunoaște cadavrul și atunci au văzut că s-a făcut o eroare, iar persoana decedată nu este cel pe care îl caută. Organele competente s-au sesizat și au deschis o anchetă penală pentru a se descoperi din vina cui s-a produs această încurcătură. Reprezentanții INML au transmis scuze public către cele două familii.

Morţi încurcaţi la IML. Un caz asemănător a avut loc de curând la Floreasca. Un pacient mort de COVID și dispărut din Spitalul Floreasca a fost găsit după scandal la televiziuni. O altă familie a ridicat cadavrul și l-a îngropat crezând că-i ruda lor. Poliția a deschis o anchetă pentru neglijență. În paralel au fost făcute verificări administrative și la spital, iar în final s-a ajuns la deshumarea cadavrului.

Pacientul mort de COVID la Spitalul Floreasca şi dat altei familii a fost exhumat. Pe punga în care era depozitat era scris numele lui