Moș Crăciun a ajuns în județul Iași! Sute de copii l-au așteptat, îmbrățișat și i-au cântat colinde

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” continuă și anul acesta, fiind la cea de-a 18-a ediție. Moș Crăciun și ajutoarele sale au ajuns în județul Iași, unde au împărțit hăinuțe, jucării și dulciuri copiilor de la grădinițele din mai multe localități din comuna Vlădeni.

18 dec. 2022, 23:26

Moș Crăciun a ajuns în mai multe localități din comuna Vlădeni, județul Iași. Totul a fost posibil cu ajutorul campaniei „Prietenii lui Moș Crăciun”.

An de an, înainte de sărbătorile de iarnă, cotidianul BZI, în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, desfășoară o campanie de amploare, care a ajuns deja la cea de-a 18-a ediție.

Citiți și: SoSiSeSa, Moş Crăciun pentru 6.000 de copii din medii sărace

„Prietenii lui Moș Crăciun” au ajuns vineri, 16 decembrie 2022, în comuna Vlădeni, județul Iași, unde au împărțit daruri și au adus zâmbete pe chipurile celor peste 100 de copii de grădiniță din Vâlcelele, Broșteni, Borșa și Vlădeni. Emoționați și entuziasmați, micuții l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu poezii, colinde și dansuri.

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” continuă și anul acesta, fiind la cea de-a 18-a ediție

Moș Crăciun și ajutoarele sale au împărțit hăinuțe, jucării și dulciuri copiilor de la grădinițele din mai multe localități din comuna Vlădeni, printre care Vâlcelele, Borșa, Broșteni și Vlădeni.

Emoționați, dar extrem de entuziasmați, copiii l-au așteptat pe Moș Crăciun și au pregătit câte un moment artistic pentru a-i arăta cât de cuminți și harnici au fost tot anul.

Îmbrăcați în costume de sărbătoare, micuții, au așteptat cuminți până ce Moș Crăciun și-a făcut apariția.

„Moșul a venit cu cadouri pentru voi, cu toate cele bune înainte. Ho! Ho! Ho! Știți cum am ajuns aici, la voi? Zburam pe deasupra cu Rudolf, renul meu, și am văzut că aici ar fi niște copii extrem de cuminți care merită cadouri frumoase. Mă duceam spre casă, nici nu mă așteptam să ajung la voi”, le-a spus Moș Crăciun.

Curioși, nu și-au mai putut dezlipi privirile de la bătrânul cu barbă albă care ne-a bucurat tuturor copilăria, încercând să-și întipărească în minte fiecare clipă petrecută în prezența sa. S-au așezat în brațele sale, i-au pus întrebări, i-au recitat poezii și i-au cântat cele mai frumoase colinde.

La final, răsplata a fost pe măsură, toți copiii primind daruri și promisiunea că Moș Crăciun îi va vizita și anul viitor.

Preșcolarii din Vâlcelele au fost extrem de curioși, un băiețel întrebându-l pe Moș Crăciun ce face Rudolf și de ce are nasul roșu.

Moșul i-a explicat cu blândețe micuțului că renul său preferat este timid, iar nasul său este roșu pentru a lumina calea celorlalți reni care trag sania plină de cadouri.

Astfel, Moș Crăciun reușește mereu să ajungă la timp, cu daruri, la toți copiii cuminți.

Un băiețel a fost curios să afle chiar de la Moș Crăciun dacă este vărul lui Moș Nicolae

„Noi suntem verișori, dar în perioada asta nu prea reușim să ne întâlnim, mai mult ne vedem în timpul verii”, l-a lămurit Moșul pe micuț.

Copiii au fost curioși să afle ce se află în desaga Moșului.

Am avut aici mere și morcovi pentru Rudolf, dar haideți să facem o magie, poate în desaga mea vor apărea cadourile pe care vi le doriți! Care este cuvântul magic?”, i-a întrebat Moș Crăciun pe copii.

„Abracadabra!”, au strigat copiii, în cor.

„Nu, în această perioadă a anului, cuvântul magic e Crăciun! Să-l rostim cu toții!”.

Nerăbdători să vadă ce au primit, cei mici nu au mai așteptat și au desfăcut darurile chiar în prezența lui Moș Crăciun. Entuziasmat, un băiețel a mărturisit:

Câte dulciuri am primit! Aceasta este cea mai fericită zi din viața mea!”.

La final, copiii din Vlădeni i-au oferit Moșului îmbrățișări și o felicitare lucrată cu propriile lor mânuțe.

Citiți și: Copiii la care Moș Crăciun nu a ajuns niciodată. Trăiesc de pe o zi de alta şapte suflete într-o cameră de doar trei metri pătrați