Moș Crăciun a rămas fără cadouri la Vaslui. Zeci de copii au plecat cu ochii în lacrimi și cu mâinile goale

Imagini incredibile în Ajun de Crãciun, în Centrul Civic al municipiului Vaslui: peste 150 de copii, care au stat aproape o oră la rând să primească un pachețel cu dulciuri, au plecat dezamăgiți acasă, unii chiar în hohote de plâns, după ce Primãria Vaslui, într-o lipsã totalã de inspiratie, a adus prea putine daruri cu dulciuri pentru desaga lui Mos Crãciun.

27 dec. 2023, 19:05
Moș Crăciun a rămas fără cadouri la Vaslui. Zeci de copii au plecat cu ochii în lacrimi și cu mâinile goale

Pe 24 Decembrie, aproximativ 700 de copii și părinții lor au răspuns invitației Primăriei Vaslui de a se întâlni cu Mos Crăciun pentru a se bucura de daruri. La finalul programului artistic al elevilor Palatului Copiilor Vaslui, Moș Crăciun a sosit în centrul orașului cu un autobuz electric special decorat de Sărbători.

„Îmi pare rãu cã nu mai am cadouri. Am dat cât am putut. Sãnãtate multã! Sã mergeti acasã, cã vine mosul…”, le-a spus Mosul copiilor prezenti în Piata Civicã.

„Asta a fost tot! N-au mai fost lovele (n.r. bani de mai multe pachete)!”, a adãugat si un angajat al Primãriei Vaslui.

Pe de altă parte, unii copii au plecat cu câte douã-trei cadouri, motivând cã sunt „pentru fratii de acasã”. Institutia a pregãtit, în total, 2500 de pachete, însã cele mai multe – 1.800 – au fost distribuite colindãtorilor care au venit la primãrie în perioada 18-22 decembrie.

Cel putin, aceasta este varianta oficialã, oferitã de purtãtorul de cuvânt, reporterului Vremea Nouã.

Citește și: Doi adolescenți din Gorj, de 15 și 13 ani, au furat o mașină parcată cu cheile în contact și au plecat la colindat. Au mers 25 de kilometri până la Rânca

Au fost pãstrate, pentru seara Ajunului de Crãciun, doar 700 de cadouri, însã nici acestea nu au ajuns toate la copiii din Piata Civicã.

Analizând imaginile filmate în direct de către Asociatia Culturalã TvDumesti si numãrând pachetele oferite, se poate observa cã nu au fost mai mult de 500 de cadouri.

Potrivit unor surse din interiorul institutiei, dulciurile din pachete au fost cumpãrate de la diversi comercianti din oras si ambalate în pungi cadou în subsolul Primãriei Vaslui de cãtre seful Biroului administrativ, împreunã cu personalul din subordinte.

Aceleasi surse mai spun cã înainte de a ajunge la colindători si la copiii prezenți în seara de Ajun, o parte dintre cadouri au fost distribuite angajatilor si apropiatilor acestora.

Citește și: Administrația PNL de la Gura Vadului n-a mișcat un deget să preîntâmpine tragedia de la „Ferma Dacilor”! Cum se spală pe mâini primarul PNL