Moş Crăciun îţi intră în casă pentru minim 200 de lei

Criza taie şi anul acesta bugetul de sărbători al românilor. Firmele specializate în închirieri de Moş Crăciun simt criza din plin. Cererea a scăzut cu aproximativ 50% faţă de anul trecut. Chiar şi aşa, există şi Moşi arvuniţi încă din spetembrie să aducă daruri celor mici.

09 dec. 2011, 14:03
Moş Crăciun îţi intră în casă pentru minim 200 de lei

Scăderea mare a cererii vine în contextul în care foarte multe solicitări veneau din partea firmelor care organizau evenimente fie pentru angajaţi, fie pentru copiii acestora.

Cererea pe segmentul persoane fizice este mai mică, dar nu cu mult. Principalul motiv este contextul economic nevaforabil„, a declarat pentru RTV.net Ioanid Apostol, moşul de serviciu al site-ului mos-craciun.eu.

Sunt şi familii care, în ciuda faptului că au copii destul de mari, nu renunţă la tradiţie şi se bucură să-l primească în casă pe Moş Crăciun cu sacul de cadouri.

Avem şi familii care ne cheamă chiar dacă copiii au împlinit 16 ani. Ne cheamă pentru frumuseţea momentului„, mai spune Bogdan Ionete.

Odată cu scăderea numărului de cereri şi preţurile serviciilor s-au micşorat.

Preţurile sunt mai mici cu aproximativ 15%, raportat la anul trecut„, mai spune Bogdan Ionete. Astfel, preţurile pentru ca Moş Crăciun să-ţi treacă pragul în noaptea de Ajun variază între 200 de lei şi 1000 de euro, în funcţie de firma la care se apelează, precum şi de serviciile solicitate. Pentru suma mai mică, la adresa respectivă se va prezenta un Moş Crăciun care va împărţi daruri copiilor şi va răspunde la întrebările acestora, dar nu mai mult de o oră.

Pentru 1.000 de euro Moşul vine cu tot staful. „Organizăm un adevărat spectacol, cu Moş Crăciun, soţia acestuia, elfi, reni”, spune Ioanid Apostol.

Nu numai românii cu bani apelează la serviciile lui Moş Crăciun. „Suntem solicitaţi şi de cei cu posibilităţi financiare mai mici. Se vorbesc, se întâlnesc mai multe familii şi cheltuielile se împart. Nu contează câte cadouri împarte Moşul sau de câţi copii este asaltat”, a concluzionat Ioanid Apostol.