Moscova, acţiuni provocatoare. Rusia vrea să conteste independenţa ţărilor baltice

Publicat: Miercuri, 01 Iulie 2015 10:47 // Actualizat: Miercuri, 01 Iulie 2015 11:25 // Sursa: romaniatv.net

Rusia anchetează legalitatea independenţei statelor baltice. Procurorul General de la Moscova a iniţiat, la cererea mai multor parlamentari ai puterii, o anchetă pentru a vedea dacă țările baltice au obţinut independenţa în mod legal.

Ceea ce contestă mai exact politicienii este legitimitatea Consiliului de Stat, cel care, în 1991, a recunoscut independenţa celor trei republici sovietice. Ei spun că acesta era un organism constituit ilegal şi care nu avea dreptul să decidă dezmembrarea URSS și acordarea independenței țărilor baltice, potrivit România TV.

Citeşte şi Rusia ar putea încerca să destabilizeze Ţările Baltice. Sisteme de rachete ruseşti Panţîr-S1, în Ucraina

Această iniţiativă nu este singulară la Moscova. Recent, acelaşi procuror general a anunțat că cedarea Crimeei de către Rusia în 1954 și trecerea ei ca regiune autonomă sub jurisdicția Ucrainei a fost, de asemenea, ilegală.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 iul 18:00
...mai multor parlamentari ai puterii, o anchetă pentru a vedea dacă țările baltice au obţinut independenţa în mod legal. Citește mai departe…

...
01 iul 11:07
Votează email 0 email
...anchetă pentru a vedea dacă țările baltice au obţinut independenţa în mod legal. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H